Covid-19 Antijen Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Covid-19 Antijen Testi Nedir - Nasıl Yapılır

Antijen testi, anlık olarak ölçüm yapabilen ve kişinin hasta olup olmadığını tespit eden testlere verilen isimdir. COVID 19 antijen testi ise adından da anlaşılacağı gibi bir kişinin korona olup olmadığının hemen tespit edilmesini sağlayan testtir. Bir kişiye Covid-19 antijen testi yapıldığında anında kişinin hastalığa yakalanıp yakalanmadığı tespit edilir ve bu sayede virüs bir başkasına bulaştırılmadan ya da daha fazla kişiye bulaştırılmadan karantina önlemi alınmış olur.

Covid 19 antijen testi, hastalık şüphesi olan herkese rahatlıkla uygulanabilmektedir. Bu nedenle testin yapılmasındaki amaç duruma hızlı müdahale edilmesini sağlamaktır.

Covid 19 antijen testi özellikle pandemi döneminde tüm bireylere düzenli olarak yapılması gerekir. Çünkü Covid 19 hastalığının belirtileri maalesef herkeste aynı değildir. Bu nedenle ülke genelinde bulaş durumunun en aza indirilmesi için bu test hayati önem taşımaktadır.

Covid 19 antijen testi yapılabilmesi için herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Test isteyen veya şüphe edilen herkese uygulanabilir.

Antijen Testinin Antikor Testinden Farkı Nedir?

Testler iki bölüme ayrılmıştır. Bunlardan birincisi antijen testi diğeri ise antikor testidir. Antijen testleri vücuttaki hastalıklı hücrelerin tespit edilmesi, antikor testi ise vücuttaki hastalıklı hücrelerle mücadele eden proteinleri gösterir. Antikorların vücutta var olma görevi antijenlerin üzerine yapışarak onların etkisiz hale getirilmesini sağlamaktır.

Bir insanın hasta olup olmadığını anlayabilmek için öncelikli olarak antijen testi yapılması gerekir. Daha sonrasında ise vücuttaki hastalıklı hücrelerle savaşan proteinlerin durumunun tespit edilmesi için antikor testi yapılır.  Herhangi bir hastalık şüphesi taşıdığınızı düşünüyorsanız ya da düzenli olarak kendinizi veya sevdiklerinizi kontrol altında tutmak istiyorsanız sitemizde satışı yapılan Novacheck SARS - CoV-2 Hızlı Antijen Test Kiti satın alabilirsiniz. Test size hızlı sonuç vererek durumunuz hakkında bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

Koronavirüsün hayatımıza girmesinden sonra alışkanlıkların değiştiğini söyleyebiliriz. İlk dönemlerde teste ulaşabilmek zor iken artık hazır Test Kitleri sayesinde insanlar evlerindeyken de hastalık hakkında bilgi sahibi olunabiliyor. Boğazdan sürüntü yöntemi ile uygulanan bu testin sonucu 15-20 dakika içinde belli olur.

Medikal ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: antijen testi nedir, covid 19, covid, kovid, covid testi, antijen testi, antijen testi fiyat, antijen testi nasıl yapılır
Mart 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR