Çörekotu Yağının Faydaları Nelerdir?

Çörekotu Yağının Faydaları Nelerdir

Mucizevi bitki çörek otu binlerce yıldır gıda ve kozmetik alanında tercih edilir. Faydaları saymakla bitmeyen çörek otu, sedef, akne gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır. Çörek otunun en çok tohum ve yağından yararlanılır. Çörek otu yağı zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çörek otu yağı Asya’ya has olan Nigella Sativa bitkisinden elde edilen, küçük, siyah tohumlara sahiptir. Soğuk sıkım tekniğiyle elde edilen çörek otu yağı içerik bakımından zengin ve nitelikli bir yağ çeşididir. Çörek otu yağı birçok hastalığın tedavisinin yanı sıra yemeklerde de tercih edilmektedir.

Çörek otu yağı hem dışarıdan sürülerek tercih edilebilen hem de ağız yoluyla tüketilebilen bir bitkisel yağ türüdür. Çörek otu yağının ana bileşenlerinde oleik asit (omega 9), linoleik asit (omega 6), magnezyum ve çinko bulunur. Çörek otu yağı antioksidan ve antiinfalmatuvar özelliklere sahiptir. Çörek otu, doğal bir çare olarak binlerce yıldır kullanılır.

Çörek Otu Yağının Faydaları

Çörek otu yağı pek çok hastalığın tedavisinde binlerce yıldır kullanılır. Çörek otu yağı baş ağrısı, burun tıkanıklığı, diş ağrısı, bağırsak kurtları, cilt lekeleri gibi pek çok rahatsızlıkta kullanılır.

Çörek otu yağı gaz, kolik, ishal, dizanteri, kabızlık ve hemoroid gibi çeşitli bağırsak hastalıklarında yer alır. Sindirim sistemlerinde yaygın olarak tercih edilen çörek otu yağı şişkinliği azaltır ve mideye rahatlık verir.

Çörek otu yağının bileşenleri arasında yer alan timokinon, birçok faydaya sahiptir. Timokinon, tümör büyümesini yavaşlatıcı etkiye sahiptir. Uygulanan radyasyon tedavilerinin sebep olduğu doku hasarını önlemeye yardımcı olur. Bu açıdan çörek otu yağı kullanmak istiyorsanız doktorunuza danışmalısınız.

Sedef hastalığı kaşıntılı ve ağrılı bir hastalıktır. Çörek otu yağı, cilt koruyuculuğunu artırarak sedef hastalığı semptomlarının azalmasına yardımcı olur.

Çörek otu yağının faydalarından biri de kan şekeri seviyesinin yükseltilmesine yardımcı olur. Şeker hastalığı olarak tanımlanan diyabet hastalığına da yararlıdır.

Çörek otu yağı, tansiyon ve yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Ayrıca kolesterolü düşürür. Kolesterolün dengede kalmasını sağlar.

Çörek otu yağı bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış hastalıklarında yakalandığımız grip ve nezleye karşı etkilidir. Hastalıklara karşı direnç sağlar.

Çörek Otu Yağı Ne Kadar Tüketilmeli?

Çörek otu yağı günde bir ya da iki kez tatlı kaşığı tüketilebilir. Kapsül formunda da alınabilir. Hünnap Çörek Otu Yağı kapsül formunda takviye edici gıda olarak hazırlanmıştır. Doğal yapısı bozulmadan soğuk pres tekniğiyle elde edilen Hünnap Çörek Otu Yağı birçok faydasıyla size iyi gelecektir.
Etiketler: çörek otur, çörek otur yağı, çörek otur yağı faydaları, hünnap çörek otur yağı
Nisan 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR