Çocuklarda Yaşa Göre Takviye Gıda Kullanımı

Çocuklarda Yaşa Göre Takviye Gıda Kullanımı

Multivitaminler, bağışıklık sistemi ve metabolizma faaliyetlerinde kullanılan vitamin ve mineraller açısından zenginleştirilmiş besin takviyesi ürünleri olmaktadır. Takviye edici gıdalar olarak da bilinen multivitamin hap, tablet, kapsül ve şurup formlarında olabilmektedir. Her yaşa, cinsiyete göre bu formlar arasında seçilmesi gereken form değişiklik gösterebilmektedir.

Her yaş grubundan insanın zaman zaman ek takviyelere ihtiyaç duyması normal olmaktadır. Çünkü, insanlar ömürleri boyunca bir gelişme süreci içerisindedir ve daha bebeklik zamanlarından itibaren birçok insanın ek takviyeler alması gerekmektedir. Ancak, ek takviye edici besinlerin her biri vücudun farklı bir işlevi için geçerli olduğundan dolayı besin takviyesi alınmadan önce doktor kontrolünde olmak önerilmektedir. Özellikle bebeklik ve çocukluk dönemleri bu açıdan çok daha dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olmaktadır.

Çocuklarda Besin Takviyesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek ve çocuklarda besin takviyeleri alınırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan ilki de doktor kontrolünde olmaktır. Çünkü her ek takviye belirli vitamin ve mineralleri içermektedir ve vücutta bu vitamin, minerallerin az olması kadar çok olması da sorun teşkil edebilmektedir.

Bu nedenle de ek takviye alınmadan önce kişilerin öncelikle doktor kontrolünde değerlerine baktırmaları sonra da ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri barındıran takviyeler kullanması gerekmektedir. Bunun dışında özellikle bebek ve çocuklarda kullanılan takviyenin Sambucol Kids Drops gibi kaliteli olması aynı zamanda da çocuklara özel olması önemlidir. Çünkü her yaş grubunun ihtiyaç duyduğu takviye başka ve özel olmalıdır.

Bunların yanı sıra besin takviyeleri kullanılırken iyi bir araştırma yapılması çok önemli olmaktadır. Çünkü zaman zaman merdiven altı olarak ifade edilebilecek olan üretim yerlerinden çıkan sahte takviye gıdalar da piyasada dolanmaktadır ve bu ürünler yarardan çok zarar getirmektedir. Bunun önüne geçilmesi için de Sambucol Kids Şurup gibi eczanelerden alabileceğiniz, kaliteli, gerekli tüm izinleri alınmış ve çocuklara özel olarak üretilmiş takviyeler almanız önerilmektedir.

Aksi taktirde merdiven altı üretim olan, sağlıksız, işe yaramaz hatta insan vücuduna zararlı olabilecek ürünlere çok yüksek meblağlar ödeyerek hem bütçenizi hem sağlığınızı fark etmeden riske atabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: çocuklar için takviye gıda, çocuklar için gıda takviyesi, sambucol kids drops,besin takviyesi ürünleri
Haziran 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR