Çocuklarda Yaş Gruplarına Özel Oyuncak Seçimi

Çocuklarda Yaş Gruplarına Özel Oyuncak Seçimi

Her çocuk farklı yaşlarda farklı gelişim süreci geçirirler. Bunun için çocuklara oyuncak alırken mutlaka gelişim süreci ve yaşı göz önünde tutulmalıdır. Aşağıda bahsedeceğimiz gelişim süreçleri ve çocukların oyuncak seçimi merak ettiğiniz tüm konulara açıklık getirmiştir.

Yenidoğan: Yenidoğan bebeklerde genellikle oyuncak seçilirken beşik kenarları göz önünde bulundurulur. Bebeğin beşiğinin kenarlarına sesli ve hareketli olan oyuncaklar konularak bebeklerin eğlenmesi sağlanır.

2 aylık bebekler: İki aylık bebekler oyuncakları elle tutmak yerine dinlemeyi ve taklit etmeyi tercih ederler. Bu aylarda bebeğe alacağınız sesli oyuncaklar onların dikkatini çekecektir. 2 aylık bebeklere oyuncakları 20 cm mesafede tutmanız gerekir.

3 aylık bebekler: bebekler 3’üncü aylarına geldiklerinde artık oyuncaklara uzanmaya başlayacaklardır. Bunun için bu yaştaki çocuklara oyuncak alırken kesici ve delici oyuncaklardan uzak durmanız gerekir.

5 aylık bebekler: Beş aylık bebeklere ses çıkarak yumuşak oyuncaklar alınabilir. Özellikle çıngıraklar bu aylarda iyi bir tercih olabilir.

6 aylık bebekler: Altı aydan itibaren artık oyuncakları rahatlıkla tutabilirler. Ellerine aldıkları her şeyi ağızlarına götürme niyetinde olduklarından dolayı bu aylarda bebeğin ağzına götürürken sakıncası olmayacak organik oyuncakları tercih etmeniz gerekir.

7 aylık bebekler: Yedinci aydan itibaren bebekler oyuncakları bir elden diğerine geçirebilirler. Bunun için bu aydan itibaren bebeklere ellerinde daha rahat tutabilecekleri oyuncaklar alınması gerekir.

2–5 yaş aracı çocuklar: 2–5 yaş arasındaki çocuklar artık sesli oyuncaklara ve kendilerine alternatifler üretebilecekleri oyuncaklara karşı ilgi duyarlar. Bu dönem çocukların oyuncak seçiminde cinsiyete de önem verdikleri zamanlardır. Kız çocuklar mutfak, bebek ve makyaj gibi oyuncaklara yönelirken erkek çocukları ise araba, silah gibi farklı oyuncaklara ilgi duyarlar. Bu dönemdeki erkek çocukların oynayabilecekleri Polesie Teknik Yardım Aracı önerilebilir. Oyuncak sayesinde çocuklar aynı zamanda el becerilerinin de geliştirilmesini sağlayacaktır.

6 yaş ve okul çağı çocukları: 6 yaşından büyük çocuklar artık grup oyunlarına ilgi duyduklarından dolayı bu dönemde bisiklete binme, bilgisayar oyunu oynama, top oynama ve ip atlama gibi oyunlar tercih edilir.

Sporcu besin çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.
Etiketler: oyuncaklar, oyuncak, oyuncak araba, oyuncak bebek
Ocak 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR