Çocuklarda Omega 3 Kullanımı Ne Zaman Başlamalı?

Çocuklarda Omega 3 Kullanımı Ne Zaman Başlamalı?

Çocuklarda balık yağı hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından önemlidir. Özellikle hamilelik döneminde olan anne adaylarının hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıkları açısından balık yağı tüketimine dikkat etmesi gerekir.

Annelerin bebekleri için balık yağı kullanmanın önemli olduğunu biliyoruz, ancak ne zaman kullanmaları gerektiği hususunda bilgileri olmadığının farkındayız. Uzmanlara göre, 1 yaşından küçük bebeklerde balık yağı kullanılması önerilmez. Nedeni ise bebeğin vücudunda alerji oluşturabiliyor olmasından kaynaklıdır. Çocuklar 1 yaşını doldurduktan sonra ise doktor onayı alındıktan sona omega 3 kullanımına başlanabilir.

İnsan vücudunun anne karnındayken başlayan omega 3 ihtiyacı ömür boyu devam etmektedir. Doğal olarak yalnızca çocukların değil yetişkinlerinde omega 3 kullanmaları gerekir.

Omega 3 Olan Besinler Nelerdir?

İçeriğinde omega 3 balık yağları bulunan besinlerin başında balık gelir. Bunun dışında avokado, ceviz, keten tohumu, semizotu gibi besinlerde de omega 3 bolca bulunmaktadır. Bazıları bu besinleri tüketemediklerinden ya da yetersiz beslendiklerinden dolayı omega 3 balık yağları almak için takviye edici gıdalara başvurabilirler.

Omega 3 kullanan çocuklarda aşağıdaki faydalar sağlanmış olacaktır.

Fiziksel Gelişimlerini Destekler

Ergenlik dönemindeki çocuklarda omega 3 kullanılması fiziksel gelişimi açısından önemlidir. Düzenli olarak kullanılması durumunda çocuğun boyunun uzamasına katkı sağlar.

Boy Uzatır

İştahsızlık nedeniyle yeterli beslenmeyi yapamayan çocuklarda kullanılması durumunda iştah açıcı bir özellik gösterir. Kullanmaya başladıktan sonra çocuk daha fazla yemeye başlayacaktır.

Bağışıklık Güçlendirir

Omega 3 yağının en önemli özellikleri arasında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi de vardır. Bağışıklığı düzenleyen bir etkiye sahip olduğu için çocukların daha dirençli olmasını sağlar. EasyFishoil KİDS Omega 3 30 Çiğnenebilir Jel Tablet 4-10 yaş arasındaki çocukların günde bir iki adet kullanmaları halinde bağışıklıklarının güçlenmesini sağlar.

Kilo Almayı Önler

Vücuttaki kiloların en önemli nedeni biriken yağlardır. Omega 3 vücuttaki yağın depolanmasını engelleyerek çocukların kilolu olmasının önüne geçer. 

Zekayı Güçlendirir

Anne karnında kullanılmaya başlanan omega 3 sayesinde bebek henüz doğmadan hayata bir sıfır önde başlar. Düzenli olarak kullanılması durumunda bebeğin beyin gelişimini önemli derecede etkiler.

Omega 3 ürünleri hakkında detaylı bilgi için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: omega 3 balık yağları, omega 3 ürünleri, çocuklarda omega 3 kullanımı ne zaman başlamalı, çocuklar için balık yağı ürünleri, omega 3 takviyesi
Aralık 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR