Çocuklarda Gıda Takviyesi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Çocuklarda Gıda Takviyesi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Çocukların sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için öncelikle düzgün, düzenli, uyumlu bir beslenme rutini belirlemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişmesi zorlaşabilir ve bağışıklık sistemlerinde problemler meydana gelebilir. Bu nedenle de sizler için genel hatlarıyla bir çocuğun gıda takviyelerini nasıl kullanması gerektiğini derledik.  

Çocuklarda Gıda Takviyesi Nasıl Olmalıdır?

Ebeveynler çocuğunun güçlü ve sağlıklı büyümesi için elinden geleni yapar. Bu durum oldukça doğal bir süreçtir. Çocukları sağlıklı ve dengeli beslemek, sağlıklı gelişmesinin ön koşuludur. Ancak sağlıklı ve dengeli beslenme bazı durumlarda yeterli gelmeyebilir. Çünkü her besini, vitamini ve minerali gıdalardan almak her zaman mümkün olmamaktadır. Bu gibi durumlarda çocuklar için gıda takviyesi kullanmak gerekebilir.

Eğer çocuğunuza gıda takviyesi ya da vitamin takviyesi vermek istiyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşmenizde fayda vardır. Çünkü, her şeyin fazlasının zararlı olabileceği gibi gıda takviyelerinin de fazlası zarar olacaktır. Bu nedenle de öncelikle doktorunuzun görüşünün alınması çok önemli olmaktadır.

Doktorunuzun görüşünün alınmasından sonra ise Voonka Kids Maşa ile Koca Ayı Mişka gıda takviyeleri kullanmanız önerilebilmektedir. Böylelikle hem daha sağlıklı hem daha kontrollü hem de daha ölçülü bir şekilde takviyeleri kullanabilirsiniz.

Hangi Vitamin Hangi Besinde Vardır?

Meyve ve sebzelerde sağlıklı ve dengeli bir vücut için pek çok vitamin bulunmaktadır. İlk olarak A vitamine bakmak gerekmektedir. A vitamini genellikle turuncu sarı renkli meyve, sebzelerde, balık, yumurta ve süt ürünleri gibi besinlerde bulunmaktadır. B vitamini ise genellikle metabolik süreçlerde ve kanda bulunan alyuvar oluşumunda rol almaktadır.

C vitamini, yara iyileştirici ve enfeksiyonlara karşı direnç kazandırıcı özelliği sayesinde tercih edilmektedir. Ayrıca, turunçgiller ailesinde, portakal, mandalina, greyfurt gibi besinlerde de bulunmaktadır. D vitamini kemik ve diş sağlığı açısından etkili olmaktadır ve güneş ışığı yardımıyla oluşur.

E vitamini ise zararlı kimyasallara karşı koruyucu görevi üstlenmektedir. Genellikle de tam tahıllı gıdalar ve ıspanak gibi yeşil sebzelerle bazı kuruyemişlerde karşılaşılmaktadır.

Kısaca ebeveynler çocukları için gıda takviyeleri seçerken öncelikle doktorlarına danışabilir, ardından da Voonka Maşa ile Koca Ayı-Omega 3-6-9 gibi gıda takviyelerini tercih edebilirler.
Etiketler: çocuklar için gıda takviyesi, gıda takviyesi, vitaminler, voonka gıda takviyesi, voonka çocuk gıda takviyesi
Haziran 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR