Çocuklarda Diş Temizliği ve Bakımı Nasıl Olmalı?

Çocuklarda Diş Temizliği ve Bakımı Nasıl Olmalı?

Çocukların dişleri günde 2 kez sabah ve akşam fırçalanması gerekir. Doktor önermediği sürece diş fırçasının üzerine bezelye büyüklüğünde düşük florürlü diş macunu sürmek yeterli olacaktır. Çocuk fırçalama işlemini kendisi yapmak isterse bunu yapmasına izin vermeniz, ancak sizin kontrolünüzde olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çocuklar 8 yaşına gelinceye kadar ağız ve diş bakımı konusunda sizin desteğinize ihtiyaç duyacaklardır.

Çocukların dişlerini temizlerken diş ipi de kullanabilirsiniz. Bunun için birbirine değen dişler uygundur. Ayrıca çocuğun öğle yemeği ve öğün aralarında ağzını çalkalaması gerektiğini de hatırlatın. Bu çalkalama işleminin amacı ağzında kalan yiyeceklerin yıkanmasını sağlamaktır.

Dişleri Fırçalama Çürümeyi Engeller mi?

Dişleri fırçalamanın sağlıklı olması için büyük etkisi olsa da dişlerin çürümemesinde garanti değildir. Bunun için çocuğun yediklerine de dikkat etmesi gerekir. Örneğin sık şekerli yiyecekler, meyve suyu, gazlı içecek tüketen çocukların dişleri daha fazla çürüme eğilimindedir.

Çocukların Dişlerini Fırçalamak

Çocukların dişlerini fırçalarken aşağıdaki rutini takip etmeniz gerekir.

Çocuk dişlerini fırçalarken kendisini güvende hissetmesi gerekir. Bunun için çocuğu ayna karşısına geçirdiğinizde siz de arkasında durun. Bu sayede çocuk ağzını görebilecek ve yapılan işlemi takip edecektir.

Çocuğun çenesinden tutarak başını göğsünüze yaslamasını sağlayın.

Diş fırçasındaki kılları diş etine doğru eğin ve dişlerin diş etlerinin dış ve iç kısımlarını temizlemek için fırçayı aşağıdan yukarıya doğru sürmeye başlayın. Colgate Batman Meyve Aromalı Çocuk Diş Macunu 6+ Yaş çocukları için ideal bir seçimdir. Güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Dişlerini fırçaladıktan sonra dilinin temiz olması için nazikçe dilini de fırçalayabilirsiniz.

Çocuklar dişlerini fırçalarken diş macununu ister istemez yutmak isteyeceklerdir. Bunun önüne geçebilmek için diş macununu tükürmesi gerektiğini hatırlatın. Dişleri fırçaladıktan sonra durulamaya gerek yoktur. Çünkü macundaki florür aynı zamanda çocuğunuzun dişlerini korumaya devam edecektir.

Elektrikli diş fırçaları 6 yaşın altındaki çocuklarda uygun olmayabilir, ancak daha büyük çocuklar için kullanıyorsanız bu durumda fırçayı dairesel olarak hareket ettirmekten kaçınmalısınız. Bu tip fırçalar kullanılırken el sabit tutulmalıdır.

Ağız ve diş bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: çocuklarda diş temizliği ve bakımı, ağız ve diş bakımı, diş sağlığı, çocuklarda diş bakımı
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR