Çocuklarda Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Çocuklarda Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Çocuklarda burun tıkanıklığı, nezle, grip ve burun yolunun dar olmasından, an damarlarının iltihaplanmasına kadar birçok nedenden meydana gelebilir. Özellikle kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte mikroorganizmaların vücudu tehdit ediyor olmasıyla bu sorun kendisini daha fazla göstermeye başlar.

Çocuklarda burun tıkanıklığı çözümü

Burun tıkanıklığı çocuk ya da yetişkin herkeste meydana gelebilecek bir durumdur. Tedavi edilmediği takdirde ise çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini etkiler. Burun tıkanıklığının nedenleri aşağıdaki gibi sayılabilir.

Çocuklarda burun tıkanıklığının nedenleri nelerdir?

  • Geniz eti
  • Grip ve nezle gibi soğuk algınlığının neden olduğu hastalıklar,
  • Burun kıkırdağı ve kemiğindeki eğrilik,
  • Kapalı burun delikleri,
  • Gelişmemiş burun boşluğu,
  • Burnun orta bölümünde eğriliğin olması,
  • Bademcik sorunları,

Burun tıkanıklığının ardında genel olarak ciddi bir problem yoktur, bu nedenle aileler böyle bir durumda endişe duymaz. Tıkalı bir burna ateş eşlik ediyorsa bu durumda antibiyotik kullanmak gerekli olabilir ve doktor böyle bir durumda reçete edecektir. Basit bir burun tıkanmasında ise genelde burun spreyi kullanmak sorunun çözümü için etkili olacaktır.

Burun Spreyi Kullanımı

Burun spreyleri doktorun önerisi doğrultusunda kullanılabilir. Eczaneden ya da internetten alınabilecek olan bu spreylerin bebeğin sağlığı açısından hiçbir zararı yoktur. Burun spreyi burun yolundaki mukusun çözülerek açılmasını sağlar. OtriNatura Plus Okaliptus Doz Ayarlı Burun Spreyi 20ml doğal hipertonik deniz suyunun, esansiyel okaliptus yağı ve yabani nane özütü ile kombinasyonu olan ve içerisinde koruyucu içermeyen bir burun spreyidir.

Burun Tıkanıklığı

Burun tıkanıklığının giderilmesi ve nefes alıp vermenin daha rahat olabilmesi için soğuk buhar makinesi kullanılabilir. Buhar makinesi havanın nemlendirilmesini sağlayarak çocuğun rahatlamasını sağlar.

Sıvı Alımını Artırın

Çocuğun gün içerisindeki sıvı alım miktarını artırmalısınız. Fazla sıvı alımı tıkalı olan burundaki tahriş edici maddelerin atılması için önemlidir.

Temiz Hava Almasını Sağlayın

Kapalı ortamda kalmak çocuğun nefes alış verişini zorlayacaktır. Bunun için çocuğun bulunduğu odanın çocuk yokken havalandırılması ve temiz havanın içeri doldurulması önemlidir.

Daha fazla bebek sağlık ürünlerine göz atmak için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: çocuklarda burun tıkanıklığı, burun tıkanıklığının çözümü, burun spreyi kullanımı, burun tıkanıklığı
Şubat 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR