Çocuklarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin 4 Yolu

Çocuklarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin 4 Yolu

Bağışıklık sistemi, mikropların vücuda girdiği anda yok edilmesini sağlamaktır. Eğer bu görevi yerine getiremezse bu durumda enfeksiyonun sınırlı kalmasını ve kişiyi hastalanmaktan ya da hastalığın daha ileri aşamaya geçmesinden korur.

Bağışıklık sistemi çocuklarda henüz tam olarak gelişmemiş olduğundan dolayı güçlendirmek biraz da anne ve babanın elindedir. Bunun için anne ve babalara bu konuda bazı görevler düşer.

Aşağıda bahsedeceğimiz bu 4 madde çocukların bağışıklıklarının güçlendirilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

  1. Düzenli Uyku

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en büyük etki düzendir. Eğer ki çocuğunuzun uyku düzeni yerinde değilse bu durumda sadece bağışıklığı değil aynı zamanda gelişimi de etkilenecektir. Çocuğunuzun bağışıklığını güçlendirmek, okul başarısını artırmak ve gelişimini desteklemek istiyorsanız uyku düzenine dikkat etmeniz gerekir. Uykusunu alamayan çocuğun bağışıklık sistemi zayıflayacağı için hastalanma riski de bir o kadar yüksek olacaktır.

  1. D Vitamini Almasını Sağlayın

D vitamini en çok güneşten alınır. D vitamini bağışıklık sisteminin desteklenmesini sağlar. Kışın çocukların kapalı alanda geçirdikleri vakit çok olacağından dolayı güneşten D vitamini alabilme oranları da düşecektir. Çocuğunuzun D vitamini eksikliği varsa Centrum Kids 4-10 Yaş Çocuk Vitamini 30 Çiğneme Tablet bu konuda yardımcı olacaktır. Centrum KIDS, büyüme çağında çocukların normal bilişsel gelişimine katkıda bulunan demir içermektedir. Ayrıca; içeriğindeki kalsiyum ve D vitamini; çocukların kemiklerinin normal büyümesi ve gelişmesi için gereklidir. İçeriğindeki iyot ise çocukların normal büyümesine katkıda bulunur.

  1. Dengeli Beslenmesine Dikkat Edin

Beslenme çocukların bağışıklığı açısından oldukça önemlidir. Bunun için çocuğa mutlaka her tip besinden yedirmelisiniz. Gelişim sürecindeki çocuk ne kadar dengeli ve düzenli beslenirse hastalanma olasılıkları da bir o kadar düşecektir. Dengeli beslenemeyen çocuklar için takviye edici gıdalar alınabilir. Sitemizden bu gıdaları inceleyerek çocuğunuz için uygun olanı satın alabilirsiniz.

  1. Omega 3 Almasını Sağlayın

Omega 3 hem çocuklar hem de yetişkinler için faydalı olan bir vitamin türüdür. Omega 3 bakımından en zengin olan balıklardır. Çocuğunuza kışın hafta en az 2 kez balık yedirdiğinizde bu vitamini de dengelemiş olursunuz.

Takviye edici gıda çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: çocuklarda bağışıklık sistemi güçlendirmenin 4 yolu, çocuklarda bağışıklık sistemi, takviye edici gıdalar, beslenme önerileri, çocuklarda sağlıklı yaşam
Aralık 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR