Çocuklara Balık Yağını Sevdirmek İçin Öneriler

Çocuklara Balık Yağını Sevdirmek İçin Öneriler

Yoğun yaşam tarzı insanların sağlıklı beslenmesini etkilerken düzenli beslenmeden uzaklaştıkça birtakım problemler de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bu durumun farkına varan kişiler ise çözümü takviye ürünlerde bulmuşlardır. Takviye gıdalar denildiğinde ilk akla gelenler arasında balık yağı gelir. Balık yağı içeriğinde bulunan Omega 3 yağ asidi sayesinde vücuda pek çok fayda sağlayacaktır.

Balık yağının vücuda faydası sayılamayacak kadar fazlayken çocukların bu yağı tüketebilmesi için de öncelikli olarak sevmesi gerekir. Çünkü çocuk bu yağları ne kadar çok severse kullanım düzeni de o kadar hızlı rutine bağlanmış olacaktır.

Omega 3 Eksikliği Nelere Yol Açar?

Omega 3 eksikliğinin vücutta yol açtığı birtakım sorunlar vardır. Bu sorunlardan bazıları şu şekilde belirtilebilir:

  • Büyüme geriliği,
  • Öğrenme güçlüğü,
  • Unutkanlık,
  • Cilt hastalıkları,

Balık yağı, kişinin kendisini dinç ve enerjik hissetmesini sağlayacaktır.  Özellikle çocuklarında bu şekilde şikayet gözlemleyen aileler uzmana danışarak Omega 3 alımını destekleyecek ürün tavsiyesi alabilir.

Balık Yağının Faydaları

Balık yağının çocuklar üzerindeki en büyük etkisi, bilişsel gelişimi destekliyor olmasıdır. Uzmanlar tarafından da doğrulanmış olan yağın vücuda sağlayacağı faydalardan bazıları şöyledir:

  • Kalp ve damar sağlığını korumak,
  • Kemik sağlığını korumak,
  • Karaciğer sağlığını korumak,
  • Ruhsal sağlığı korumak,
  • Göz sağlığını korumak,

Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Balık yağları farklı formlarda satılmaktadır. Yetişkinler için kapsül ve çiğneme formunda satılırken çocukların daha rahat kullanabilmesi için jel ve şurup formları bulunmaktadır. Ocean Omega 3 Portakal Aromalı 2'li 150 ml Şurup tadından dolayı çocukların en çok tercih ettiği takviyeler arasında yer almaktadır.

Balık Yağı Kaç Yaşından İtibaren Kullanılmaya Başlanabilir?

Bebekler, 1 yaşına kadar beslenme konusunda daha seçici olmak zorundadır. Özellikle 1 yaşın altında olan çocukların bazı besinlere karşı alerjenik reaksiyon göstermesi balık yağı kullanılması konusunda çekimser bırakmıştır. Doktor tarafından tavsiye edilmediği sürece 1 yaşın altındaki bebeklere verilmemesi gerekir.

Balık Yağı Kilo Aldırır Mı?

Balık yağının kilo aldırdığına dair halk arasında söylenti vardır. Bunun tam tersine balık yağı kilo alımını desteklemez. Özellikle yetişkinlerin kullanması durumunda iştah azaltıcı özelliği vardır.

Anne ve bebek ürünleri için https://www.dermoailem.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: çocuklara balık yağını sevdirmek için öneriler, balık yağı nasıl kullanılır, balık yağının faydaları, omega 3, omega 3 eksikliği, balık yağları, çocuklar için omega 3 takviyesi
Kasım 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR