Çocuklara Balık Yağını Nasıl Sevdirebilirsiniz?

Çocuklara Balık Yağını Nasıl Sevdirebilirsiniz

Çocukların sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için dengeli ve yeterli beslenmesi gerekir. Sağlıklı beslenme çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından oldukça önemlidir. Çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayan besinlerden biri de balık yağıdır.

İçeriğinde Omega-3 yağ asidi, D vitamini, EPA ve DHA bulunan balık yağı, hayvansal kaynaklı bir yağı türüdür. Balık yağı vücudumuzun üretemediği ve dışarıdan alınması zorunlu olan Omega-3 yağ asitlerini içerir. Omega-3 yağ asitleri insan vücuduna birçok olumlu etkisi vardır. Bu nedenle balık yağı tüketimi oldukça önemlidir?

Çocuklarda Balık Yağı Tüketiminin Faydaları

Balık yağı çocukların zihinsel gelişme ve öğrenme kapasitesinin artmasında etkilidir. Omega-3 Balık yağı dikkat eksikliği probleminin azalmasına yardımcı olur. Dikkat eksikliği bulunan çocukların düzenli olarak tüketmesi gerekir.

Balık yağı, görme yetisinin korunmasına yardımcı olur. Kalbin normal fonksiyonlarını sürdürmesinde etkilidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Balık yağları içeriğinde yer alan D vitamini sayesinde normal büyüme ve kemik gelişimi için gereklidir. Kemiklerin, dişleri ve kas fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi açısından balık yağı tüketimi son derece önemlidir.

Çocuklara Balık Yağını Sevdirmenin Yolları

Çocuklar balık yağı tüketmek istemeyebilir. Anne ve babalar çocuklarına balık yağı yedirme konusunda bazı yöntemlere başvurabilir. Çocuklara balık yağını sevdirecek şekilde balık yağları bulunmaktadır. Balık yağları içeriğindeki limon, elma, tutti frutti ve portakal aromasıyla çocuklar tarafından severek tüketilen bir besin haline geldi. Artık çocuklar ihtiyacı olan EPA, DPA ve Omega-3 yağ asitlerini içeren balık yağı şurubunu rahatlıkla tüketmektedir. Bu şuruplar çocukların günlük Omega-3 ihtiyacını karşılıyor, içeriğinde yer alan vitaminlerle özellikle kış aylarında çocukları hastalıklara karşı koruyor.

Möller’s Omega-3 Balık Yağı Elma Aromalı sunumuyla çocuklara balık yağını sevdirir. Möller,7s Omega-3 sıvı formu elma aromasıyla çocukların rahatlıkla tüketebileceği şekilde üretilmiştir. Şeker, tatlandırıcı ve koruyucu içermez.

İçeriğinde yer alan DHA beyin fonksiyonlarının ve görme yetisinin korunmasına yardımcı olur. EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonlarının çalışmasına katkı sağlar. Çocuklarda bağışıklığın güçlenmesinde etkilidir. Görme yetisinin korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle Omega-3 annelerin ve çocukların severek kullandığı bir balık yağı türüdür.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çocuklar için balık yağı, balık yağı, möllers balık yağı, möllers omega 3
Nisan 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR