Çocuklar İçin Omega 3’ün Önemi

Çocuklar İçin Omega 3’ün Önemi

Omega-3 takviyelerinin kullanılması özellikle bilişsel gelişimin yoğun olduğu yaş gruplarında atlanmaması gereken bir nokta olmaktadır. Çünkü omega-3 hem zekâ gelişimi hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesi için önemli olmaktadır.

Birçok uzmana göre omega-3 beyinde sinir iletileri hususunda oldukça önemli olan bir yağ asidi olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da omega-3 eksikliğinin yaşandığı durumlarda zekâ gelişimi olumsuz etkilenebilmekte ve aynı zamanda da olayları, düşünceleri kavrama yeteneği noktasında çeşitli gerileşme problemleri ortaya çıkabilmektedir.

Çeşitli araştırmalara göre, beyinde bulunan yağların yüzde 20 oranındaki kısmı DHA denilen omega-3'lerden meydana geldiği söylenmektedir. Bu nedenle de küçük yaşlardan itibaren hem zekâ gelişimi hem de hastalıklara karşı bağışıklığın gelişmesi için balık yağları tercih edilmektedir. Günümüzde ise balık yağlarının formları değiştirilebilmektedir. Örneğin, jel, hap ya da şurup şeklinde pek çok farklı biçimde omega-3 takviyesine rastlamak mümkün olmaktadır. Aynı zamanda da yeteri kadar omega-3 alındığı takdirde öğrenme geriliği yaşayan, öğrenme zorluğu yaşayan çocukların yüzde 30’a kadar geliştiği gözlemlenmektedir.

Beyin, Sinir ve Retina Gelişimine Katkıda Bulunuyor

Uzman diyetisyenlere göre omega-3 yağ asitlerinde bulunan DHA’nın çocuklarda beyin, sinir ve retina gelişimine katkı sağladığı ifade edilmektedir.

Gerçekleştirilen birçok farklı çalışma baz alındığında omega-3 takviyesi verilen çocukların okulda daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir. Çocukların sağlıklı gelişmesi ve büyümesi için özellikle EPA ve DHA açısından zengin besinleri tüketmeleri önerilmektedir. Çünkü, vücudun ihtiyacı olan omega-3 oranını insanlar kendileri üretememektedir ve bu nedenle de YouPlus Kids Omega-3 Balık Yağı Şurubu gibi omega-3 takviye edici gıdaların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Derin ve soğuk denizlerde yaşayan balıklardan elde edilen balık yağları EPA ve DHA açısından zengin kabul edilmektedir. Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Tebliği'ne göre balık yağında yer alan omega-3 yağ asidi DHA, 4-13 yaş çocuklarda beynin normal gelişimi ile göz ve sinir sisteminin gelişimine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de omega-3 tüketimine dikkat edilmesi ve çocukların bu anlamda takviye edici gıdalara doktor kontrolünde başlanılması birçok uzman tarafından önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: omega 3ün önemi, çocuklar için omega 3, omega 3 takviyeleri, omega 3 vitamini, çocuklar için omega 3ün önemi, sağlıklı yaşam
Ağustos 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR