Çocuklar İçin Hangi Balık Yağını Tercih Etmeliyiz?

Çocuklar İçin Hangi Balık Yağını Tercih Etmeliyiz?

Çocuklar için balık yağı tüketimi çok önemli olmaktadır. Özellikle 2 ile 18 yaş arasındaki çocuklar için ortalama günlük 250 mg EPA+DHA seviyelerinde omega-3 alımı önerilmektedir. Bu oran çocuklarda beyin gelişimini arttırdığı için etkisi yüksek olmaktadır. Çünkü omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri azımsanamayacak kadar önemli olmaktadır. Özellikle bağışıklık sistemi, göz ve beyin gibi hayati organlarımız çok önemli bir rol üstlenmektedir.

Balık Yağı Tüketirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Balık yağları ile ilgili dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalardan en önemlisi de oksijen ile temas eden balık yağlarının oksitlendiği gerçekliğidir. Bu oksitlenme sayesinde balık yağının tadı ve kokusu değişebilmektedir. Bunun için özellikle çocuklarınız için Zade Vital Omega 3 gibi omega-3 takviyelerinin kullanılması önerilmektedir. Çünkü bu takviyeler oksijen ile temas etmeden üretilen ve piyasaya sürülen ürünler olmaktadır.

Omega 3 Takviyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Omega-3 takviyelerinin her birinin içinde bulunan EPA’nın DHA’ya oranı farklı olmaktadır. Ancak genellikle bu oran üçte iki oranından hesaplanmaktadır. Bu nedenle de öncelikle omega-3 takviyelerinde bu orana dikkat edilmesi gerekmektedir.

Aynı şekilde eğer kalp ya da damar hastalıklarına sahipseniz ve bunun için omega-3 kullanmak istiyorsanız doktorunuzun sizin için uygun gördüğü oranlarda EPA ve DHA içeren takviyeleri kullanmanız önerilmektedir. Çünkü, sağlığınızın korunması için gerekli olan oranın ne olduğunu en iyi bilecek kişi doktorunuz olacaktır. Bunun yanı sıra hamile bireylerin, çocukların, ergenlerin ve yaşlı bireylerin vücutlarının DHA ihtiyacı çok daha yüksek olmaktadır. Ancak yine de haftada ortalama 2 gün taze yağlı balık yendiği takdirde vücudunuzun ihtiyacı olan omega-3 oranı büyük oranda karşılanmış olacaktır.

Omega-3 Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Omega-3 kullanımında dikkat edilmesi gereken ana noktalardan biri takviye edici gıda paketinin hava sızdırmazlık özelliğinin bulunmasıdır. Çünkü, omega-3 maddesi oksijen ile temas ettiğinde bozulmaya başlamaktadır. Bu nedenle de kişilerin paketinden çıkarır çıkarmaz bu takviyeyi tüketmesi önerilmektedir. Aksi takdirde okside olan omega-3 bozulacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: balık yağı, çocuklar için balık yağı önerileri, omega 3, balık yağı tüketilirken dikkat edilmesi gerekenler, çocuklar için balık yağının önemi
Eylül 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR