Çocuklar İçin Besin Takviyesi Önerileri

Çocuklar İçin Besin Takviyesi Önerileri

Çocukların sağlıklı büyüme ve gelişimi için besin takviyeleri çok önemli olmaktadır. Çünkü, çocuklar yetişkinlere kıyasla daha zayıf bir bünyeye sahiptir. Çocukların bünyelerini güçlendirmek için besin takviyelerine ağırlık vermek çocuk sağlığı açısından oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle de sizler için birkaç besin takviyesi önerisi derledik.

Büyüme Çağında Kalsiyum

Büyüme çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli olan kalsiyum, sağlam kemikler için büyük bir öneme sahip olmaktadır. Çocukluk çağında günlük 800 miligram kalsiyum alınması gerekmektedir. Bu ihtiyacı karşılamak için çocuklara süt ve süt ürünlerini tüketme alışkanlığının kazandırılması olumlu bir hareket olacaktır.

Halsizlik ve Yorgunluğa Karşı Sodyum – Potasyum

Vücutta kendiliğinden oluşmayan bazı minerallerden sodyum ve potasyum, çocukların genel vücut sağlığı bakımından çok önemli olmaktadır. Aşırı terleme sonucu vücuttan atılan bu minerallerin eksikliği, halsizlik, yorgunluk ve dolaşım bozukluğu gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak da YouPlus Kids Vitamin ve Mineral Kompleksi gibi takviyeler alarak bu halsizliklerin önüne geçilebilmektedir.

Bunların dışında, aşırı terlediğinde çocukların yeterli miktarda su, yiyeceklerden de fasulye, mercimek, bezelye, fındık, badem, ceviz ve yer fıstığı gibi sodyumdan zengin besinler tüketmelerinin sağlanması gerekmektedir. Potasyum kayıpları da yorgunluk ile birlikte gece krampları ve kas ağrılarına da neden olabilir. Potasyumdan zengin besinler; yeşil mercimek, kuru hurma, ıspanak, avokado, mantar, ceviz, kayısı, enginar, patates ve muz şeklinde sıralanabilmektedir.

İyot, Çinko ve Demir Eksikliği Tedavi Edilmeli

Çocuklarda, eksikliği en sık görülen mineraller; demir, iyot ve çinko olmaktadır. İyot eksikliği, çocukluk çağında beyin hasarına yol açan ve önlenebilir en büyük neden olmaktadır.

Dünya nüfusunun1/3’ü bu nedenle risk altındadır. İyot eksikliği zekâ geriliğine yol açabilmektedir. Bu durumda okul başarısını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu nedenle de Ocean Smart Gummies Multivitamin Çiğnenebilir Tablet gibi ek takviyelere başvurulabilmektedir. Böylelikle çocuğun gelişimin sağlanması noktasında büyük bir katkı sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, demir eksikliğine bağlı anemi gibi çocuklarda mutlaka tedavi edilmesi gereken durumlar yaşamanın önüne geçebilirsiniz ve demir tedavisi alan çocuklarda gereksiz çinko kullanımı ise demir emilimini azaltarak tedaviyi geciktirdiği için bunun da önüne kolaylıkla geçebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: besin takviyesi, çocuklar için besin takviyesi
Mart 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR