Çocuklar İçin Besin Takviyeleri

Çocuklar İçin Besin Takviyeleri

Vitamin eksikliği çocuklarda çeşitli hastalıkların meydana gelmesine zemin hazırlayabilmektedir. Bu nedenle de enfeksiyondan korunmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için gıda takviyelerine başvurmak gerekebilmektedir. Besin takviye ürünleri seçerken, mevsim şartları göz önüne alınmalı ve doktor tavsiyesine uygun dozlarda takviye alınmalıdır.

Farklı sebeplerle ortaya çıkan sorunlarda kullanılan vitamin destekleri sayesinde beslenme düzensizliği, uyku bozukluğu ve gelişim geriliği gibi nedenlerin tedavisi kısa vadede ve kalıcı bir biçimde çözülebilmektedir. Genel vücut sağlığı üzerinde etkili olan gıda takviyeleri; okul başarısından spor alanında yaşanacak gelişmelere kadar pek çok alanda ebeveynlerin en büyük yardımcısı olmaktadır.

Bilinçsizce Kullanılan Vitamin Desteklerinin Zararları Nelerdir?

Bilinçsiz bir şekilde kullanılan çocuk vitaminleri, yan etkiler ortaya çıkararak hastalıklara sebep olabilmektedir. Kusma, ishal, böbreklerde taş oluşumu ya da eklemlerde rahatsızlıklar gıda takviyelerinin gereksiz yere kullanımından kaynaklanan sağlık problemlerinin arasında yer almaktadır.

Farklı markaların piyasaya sürdüğü takviyeler bebek ya da çocukların yaşına ve ilaç alma becerilerine uygun olarak hazırlanmaktadır. Sambucol Kids gibi şuruplar, iğneler, emme ya da tablet formunda olan ürünler arasından ihtiyaca uygun olarak seçilmeli ve kullanılmalıdır. Örnek vermek gerekirse, güneşin nimetlerinden çok fazla yararlanılamayan kış aylarında D vitamini takviyesi kullanılarak oluşacak kayıpların önüne geçmek mümkün olmaktadır.

Büyümenin Hızlandığı Dönemlerde Gıda Takviyelerinin Önemi

Vitamin alımı çocuklarda gelişimin devam ettiği ve özellikle hızlandığı dönemlerde etkili bir yardımcı olmaktadır. Bebeklik, çocukluk ve ergenlik dönemleri büyümenin hızlandığı süreçler olarak değerlendirilmektedir.

Özellikle okul dönemlerinde ve buna eşlik eden ani hava değişimlerinde çocukların gıda takviyelerine duydukları ihtiyaçta artmaktadır. Günlük beslenme düzenine yeterli derecede sadık kalamayanlar için önerilen çocuk vitaminleri, sağlıklı büyüme için göz ardı edilmemesi gereken önlemler arasında yer almaktadır ve yetişkinler için önerilen vitaminlerin çocuklar için uygun olmayacağının unutulmaması gerekmektedir.

Kalsiyumdan C vitaminine, demir eksikliğinde halsizlik veya yorgunluk şikayetlerine kadar pek çok sağlık sorununda tedbir amaçlı kullanılacak Ocean Smart Gummies Multivitamin Çiğnenebilir Tablet gibi gıda takviyeleri, göz ve beyin gelişimine katkı sağlarken balık yağı gibi son derece önemli formüller de beyin gelişimine yardımcı olmaktadır. Vitamin eksikliklerinin giderilmesi önemli ve kalıcı sağlık sorunlarının oluşumunu engellese de gereksiz vitamin kullanımının da alışkanlık haline gelmesi ortaya farklı şikayetlerin çıkmasına sebep olabilmektedir.
Etiketler: besin takviyesi, çocuklar için besin takviyesi, vitamin eksikliği, besin takviye ürünleri
Nisan 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR