Ciltteki Kahverengi Lekeler Nasıl Geçer?

Ciltteki Kahverengi Lekeler Nasıl Geçer?

Herkes kusursuz bir cildi olsun ister. Bu nedenle de pek çok kadının aslında vücudundaki herhangi bir lekeye tahammülü yoktur. Bundan dolayı da pek çok kişi vücudunda, cildinde ya da yüzünde kahverengi lekeler çıktıysa hemen bundan kurtulmak ister. Bunu yapabilmek için ise çeşitli kozmetik ürünler kullanırlar. Bu ürünler arasında en yaygın olanı ise güneş sonrası ürünler kullanmaktır. Çünkü, kahverengi lekelerin genellikle güneşin etkisiyle ortaya çıktığı düşünülür. Bu düşünce kısmen doğru olsa da aslında ciltteki melanin oranının artması ya da düşmesi de bu lekelerin oluşmasına neden olabilir.

Melanin temel anlamda cilde renk veren bir pigment olarak tanımlanabilir. Bu renk pigmentlerinden kaynaklı medyana gelen birçok leke modern teknolojinin gelişimi sayesinde lazer yardımıyla azaltılabilir ya da silinebilir hale gelmiştir.

Dermoskin Celeritt Spf 25 Hyperpingmentation Treatment Cream gibi güneş sonrası kremler ya da losyonlar kullanılarak da bu lekelerin azalması sağlanabilir. Üstelik bu güneş sonrası ürünlerin düzenli kullanımı güneşten gelebilecek pek çok zararı da engellemesi açısından insan sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Özellikle de kişilerin ciltlerinde güneşin etkisiyle oluşan lekelerin giderilebilmesi açısından çok yararlıdır.

Bunun yanı sıra güneş sonrası ürünlerin dışında Dermokil Natural Skin Aloe Vera İçerikli Rahatlatıcı & Sıkılaştırıcı Vücut Losyonu gibi losyonların kullanılması sayesinde de kişilerin ciltlerindeki lekelerden kurtulması mümkün olabilir. Aynı zamanda bu tarz ürünler cildin daha sıkı bir görüntü elde etmesi içinde çok etkilidir. Çünkü, ciltteki boşlukları dolduran yapısı sayesinde cilt kırışıklıkları daha gergin bir hale gelir. Bu sayede de hem cildiniz kırışıklıklardan kurtulur hem de lekelerden kurtulur.

Ciltteki Kahverengi Lekeler İçin Ne Sıklıkla Ürün Kullanılmalı

Ciltteki lekeleri için kullanılan ürünlerin çok sık kullanılması ya da çok az kullanılması tavsiye edilmez. Çünkü az kullanıldığında etkisini göstermesi zorlaşır. Aynı şekilde çok sık kullanıldığında da cilt hepsini ememeyeceği için kötü bir görüntünün meydana gelmesine neden olabilir.

Bu nedenle de ciltteki kahverengi lekelerin giderilmesi için kullanılan ürünlerin ne sıklıkla kullanılması gerektiği net değildir. Çünkü, her insan farklıdır ve her insanın farklı bir yapısı vardır. Bundan dolayı da öncelikle doktora gidilmesi ve sürecin doktor yardımıyla ilerletilmesi önerilir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ciltteki kahverengi lekeler nasıl geçer, ciltteki lekeler için kremler, güneş koruyucu ürünler, güneş lekelerinden nasıl kurtuluruz, cilt bakımı, güneş koruyucu ürünler
Ekim 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR