Cilt Tipine Göre Hangi Güneş Kremini Kullanmalısınız?

Cilt Tipine Göre Hangi Güneş Kremini Kullanmalısınız

Sadece yaz aylarında veya güneşlenirken değil yılın her mevsiminde güneş kremi kullanmak cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Güneşin zararlı ışınları sadece yaz aylarında değil kış aylarında da cilde zarar verebilir. Cildi güneş lekelerinden korumak için güneş kremi kullanımını ihmal etmemek gerekir.

Güneş kremi kullanmak kadar güneş kremi tercihi de cilt sağlığı için dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Güneş ürünleri seçerken cilt tipinize uygun ürünleri seçmek doğru tercih olacaktır. Doğru güneş koruyucu krem tercihi ile hem cildinizi güneş ışınlarından koruyabilir hem de etkili bakım sağlayabilirsiniz.

Cilt tipine göre güneş koruyucu krem seçmeden önce güneş kreminde dikkat edilmesi gereken özellikler vardır. Kaliteli bir güneş koruyucu hem UVA hem de UVB’ye karşı etkin koruma sağlamalıdır. Suya karşı dayanıklı olmalı ve hafif bir yapısı bulunmalıdır. Ayrıca beyaz iz bırakmaması da dikkat edilmesi gereken özellikler arasında yer alır.

Hassas ve Kuru Ciltler İçin Güneş Kremi Seçimi

Kuru ciltler için güneş kremi seçiminde güneş korumasıyla beraber nem ve mineral dengesini de sağlayacak ürünler tercih etmelisiniz.  Kuru cilde sahipseniz yoğun kıvamlı güneş kremlerinden yararlanabilirsiniz.

Kuru ve hassas cilt tiplerinde kızarıklık oluşması durumu da söz konusu olabilir. Bu nedenle bu tip bir cilde sahipseniz güneş kremini özenle seçmenizde fayda var. Avene Lait Spf 50+ hassas ciltler için yüksek koruma sağlar. Beyaz iz bırakmayan bu krem suya dayanıklıdır.

UVA ve UVB ışınlarına karşı etkin koruma sağlar. Akışkan yapısı ile hassas ve kuru ciltlere nemlendirme sağlar. Yumuşatıcı ve yatıştırıcı Avene Termal Suyu içeren bu ürün tüm yüze ve vücuda güneşe çıkmadan önce sürülür. Dış faktörlere karşı 2 saatte bir yenilenmesinde fayda var.

Yağlı ve Akneli Ciltler İçin Güneş Kremi Önerisi

Karma, yağlı veya akneli bir cilde sahipseniz güneş kremi seçiminde hassas davranmanız gerekir. Bu cilt tipinde sebum ve yağ üretiminde dengesizlik söz konusu olduğundan sebum ve yağ dengesini sağlayacak ürünler tercih etmek oldukça önemlidir. Bu cilt tipine sahip olanlar su bazlı, yağlı olmayan orta kıvamlı güneş koruyucu krem tercih etmelidir.

Bioderma Photoderm Nude Touch Natural Spf 50+ yağ dengesini kontrol etmede etkili bir üründür. 8 saat boyunca cildin yağ dengesini kontrol eder. Cilt yüzeyindeki rengi eşitleyerek doğal bir görünüm sağlamaya yardımcı olur. Uzun süre kalıcı etkiye sahiptir. Uyguladıktan sonra cildi pürüzsüzleştirir ve dış etkenlere karşı koruma sağlar. Düzenli kullanımda cilt kusurlarını azaltmaya yardımcı olur.
Etiketler: güneş kremi, güneş ürünleri, yağlı ciltler için güneş kremi, kuru ciltler için güneş kremi
Mayıs 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR