Cilt Rengine Uygun Fondöten Seçimi İçin 5 İpucu

Cilt Rengine Uygun Fondöten Seçimi İçin 5 İpucu

Cildinizi tüm gün sarıp sarmalayan ve makyajınızı kusursuzlaştıran fondöten tercihi oldukça önemli bir tercih olmaktadır. Bu nedenle fondöten seçiminde dikkatli olunması gerekmektedir. Bunun için de cilt renginiz için en doğru fondöteni seçmeniz gerekmektedir. Doğru fondöten seçiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili birkaç tüyo derledik.

Cilt Bakımınızla Uyum Sağlayın

İlk olarak, cilt bakımınızda daha çok hangi özellikli ürünler kullandığınızı belirlemeniz gerekmektedir. Böylelikle fondöteninizi de ona göre seçebilirsiniz. Bu sayede hem bakım yapmış hem de cildinizi yormamış olursunuz. Örneğin, cilt lekelerinden şikayetçiyseniz cilt lekelerine özel Neutrogena Visibly Clear Correct & Perfect CC Krem gibi bir ürün kullanabilir, akneye meyilli bir cildiniz varsa özellikle non-comedojenic ürünleri tercih ederek cildinizi koruyabilirsiniz.

Cilt Tipinizi Tanıyın

Gün içinde yüzünüzün parlamasından şikayetçiyseniz ya da cildinizde kuru bölgeler varsa fondöten tercihiniz oldukça önem taşımaktadır. Yağlı cilde sahip olanlar, mat bitişli ve kalıcılığıyla bilinen ürünleri tercih etmelidir. Kuru cilde sahip olanlar ise nem verme özelliğine sahip ürünleri tercih etmelidir.

Hangi Formülü Seçmelisiniz?

Pudra formüllü BioNike Defence Sun Spf 50 Compact Fondöten gibi ürünler parlaklığı alırken, yeni nesil jel formüllü ürünler cilde bakım yapmaktadır. Her ürün formunun size göre artılarını ve eksilerini tarttıktan sonra uygun bulduğunuz ürünü tercih etmeniz önemli olmaktadır. Eğer makyajda acemiyseniz ya da fondöten sürmeye alışkın değilseniz kolay uygulanabilir ve harmanlanabilir olan likit ya da köpük formlu ürünlere yönelebilirsiniz.

SPF’ye Dikkat Edin

Günlük cilt bakımı rutininizin en önemli adımlarından biri olan güneş koruyucuyu fondöteninizle desteklemenizdir. Dermoskin Be Bright Spf 50+ Likit Fondöten gibi yüksek SPF olan ürünleri tercih ederek güneşin cilde zarar veren, yaşlandırıcı ve yorucu etkilerine karşı kalkanınızı bir kat daha güçlendirebilirsiniz ve böylelikle daha güçlü bir cilde sahip olabilirsiniz.

Mevsime Ayak Uydurun

Yazın ve kışın kullandığınız ürünleri değiştirmeyi unutmamanız önemlidir. Yaz mevsiminde terlemeye ve sıcağa karşı daha dayanıklı, hafif fakat kalıcı formülleri tercih etmeniz gerekmektedir. Eğer bronzlaştıysanız fondöten renginizi vücudunuza göre kolaylıkla güncelleyebilirsiniz. Kış mevsiminde ise kolayca kuruyan cildi şımartan ürünleri seçmeniz cildinize iyi gelecektir.

Fondöten önerileri ve ürünleri için https://www.dermoailem.com sitesine bakabilir ve hem ucuz hem de kaliteli ürünlere ulaşabilirsiniz.
Etiketler: fontöten, fontöten seçimi, fontöten renkleri, uygun fontöten seçimi
Mart 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR