Cilt Kızarıklıklarından Kurtulmanın Yolları

Cilt Kızarıklıklarından Kurtulmanın Yolları

Ciltte oluşan kızarıklıklar çoğunlukla yüz bölgesinde yoğunlaşır. Birçok insanın yaşadığı bu problem aynı zamanda pek çok sendromla bir arada görülebilir. Çoğunlukla diyabet, alkolizm, yanlış beslenme, soğuk hava, karsinoid sendromu gibi problemlerle beraber cilt kızarıklığı meydana gelir. Özellikle alın ve yanak gibi bölgelerde kendini gösteren cilt kızarıklıklarına farklı şekillerde çözüm üretebilirsiniz.  

İşte, kızarık cilt problemine iyi gelen yöntemlerden bazıları;

Beslenme Şeklini Düzenlemek

Bazı durumlarda ciltte oluşan kızarıklıkların temel sebebi beslenme alışkanlıklarınız olabilir. Özellikle birçok besinin cildiniz için iyi gelmediğini bildiğiniz halde tüketmeye devam ettiğiniz anlar olmuştur. Çilek, domates ve yumurta gibi besinler alerjik reaksiyona sebep olarak cildin kızarması ile kendini gösterebilir. Bu gibi durumlarda öncelikle alerjik olduğunu gözlemlediğiniz besinleri listenizden çıkarmanız gerekir. Bunun yanı sıra farklı besinlere karşı da alerjiniz olabilir ancak siz bilmediğiniz için tüketmeye devam ediyor olabilirsiniz. Bu noktada bir uzman ile görüşerek gerekli testler sonucunda duruma uygun bir beslenme hazırlamanız kızarıklığı ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

İlaç veya Lazer Tedavisi

Kızaran bir cilt söz konusu olduğunda etkili ve uzun soluklu bir tedaviye ihtiyaç duyulabilir. Çoğu zaman ciltteki kızarıklık roza gibi rahatsızlıkların habercisi olabilir. Şüphelerinizi sonuca ulaştırmak için öncelikle bir uzman dermatoloğa başvurmanız gerekir. Ardından doktorunuzun yönlendirmesi ile ilaç ya da lazer tedavisi alabilirsiniz.

La Roche Posay Rosaliac AR Intense 40 ml – Kızarıklık Karşıtı Yoğun Bakım Kremi

Cildinizde farklı nedenlerden dolayı kızarıklık şikayetleri meydana gelebilir. Kızarıklığa karşı yoğun bakım kremi sunan La Roche Posay Rosaliac AR Intense ile bu sorunu geride bırakabilirsiniz. La Roche Posay Rosaliac AR Intense kızarıklık karşıtı krem aynı zamanda yoğun bakım yaparak cildiniz korumaya devam eder. İdeal nemlendirici dengesi ile cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi ve tedaviyi tek üründe birleştirir.

Komedojenik olmayan La Roche Posay Rosaliac AR Intense ürününü kızarıklığa eğimli ve hassas ciltli olanlar gönül rahatlığı ile kullanabilir. Koruyucu, paraben ve alkol gibi bileşenler içermeyen La Roche Posay Rosaliac AR Intense yoğun bakım kremi aynı zamanda hipoalerjenik özelliklidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, cilt kızarıklarından kurtulmanın yolları, ciltteki kızarıklıklar neden oluşur, cilt kuruluğu, nemlendirici
Ekim 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR