Cilt Güzelliğinin Sırrı Vitamin ve Antioksidanlar

Cilt Güzelliğinin Sırrı Vitamin ve Antioksidanlar

Sağlıklı ve düzenli beslenme güzel bir cildin en önemli detaylarından biridir. Düzenli ve sağlıklı beslenme ile vücudumuzda yer alan sistemlerin düzgün çalışmasına yardımcı oluruz. Cildimizin dış etkenlerden korunması, yıpranmaması ve sağlıklı bir görünüme kavuşması sağlıklı beslenmeye bağlıdır. Esnek, canlı bir cilt sağlıklı beslenme ile hayal değil!

Sağlıklı beslenme ile vücudumuz için gerekli olan vitamin, mineral ve antioksidanları alırız. Vitamin, mineral ve antioksidanlar cildin yaşlanma sürecini yavaşlatarak canlı ve esnek bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu nedenle cildimiz için gerekli olan vitamin ve antioksidan desteğini ihmal etmememiz gerekir.

Gün içerisinde vücudumuz için gerekli vitamin ve antioksidan desteğini alamayabiliriz. Bu durumda vücudumuz için gerekli olan vitamin desteğini takviye gıda yoluyla alabiliriz. Son dönemlerde yaygın olarak kullanılan multivitaminler gerekli vitamin ve mineral desteğini sağlar. Cildiniz için gerekli olan vitamin, mineral, antioksidan desteğini sağlamak mümkündür.  

Cilde İyi Gelen Vitaminler

C Vitamini

Cildin sağlıklı ve ışıltılı görünmesinde etkili olan C vitamini vücudumuzdaki en önemli vitaminler arasında yer alır. Leke oluşumunun önüne geçen ve renk eşitsizliğini ortadan kaldıran C vitamini ile daha ışıltılı bir cilde kavuşmak mümkündür. C vitamini ayrıca ciltte meydana gelen yorgun görünümün önüne geçer. Bu nedenle C vitamini gün içerisinde yeterince alamıyorsak takviye gıdalardan yararlanmak gerekir.

E Vitamini

E vitamini cilt sağlığı açısından önemli vitaminler arasındadır. Çok güçlü bir antioksidan olan E vitamini cilt için oldukça faydalıdır. Nemlendirici özelliğe sahip olan E vitamini cildin pürüzsüz görünmesini sağlar. Ciltte oluşan ince çizgi, kırışıklık görünümü ve sıkılık kaybının azalmasını sağlar. E vitamini ayrıca cilt tonunun aydınlanmasında etkilidir.

Cilde İyi Gelen Antioksidanlar

Koenzim Q10

Koenzim Q10 kolajen üretimine yardımcı olan bir antioksidandır. Kolajen üretimini destekleyerek cildin yenilenmesini ve gençleşmesini sağlar. Cildin elastikiyetini koruyan ve kırışıklık oluşumunun önüne geçen Koenzim Q/10, enerji veren özelliğe sahiptir.

Glutatyon

Çok güçlü bir antioksidan olan glutatyon, hücrelere zarar veren reaktif oksijen molekülleri ve serbest radikalleri hedef alır. Bu molekül ve serbest radikallerle savaşarak onları yok eder. Vücuttaki toksinleri atarak detoks görevi gören glutatyon, vücudumuzda üretilir. Ancak vücudumuzun ürettiği glutatyon yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle takviye ürünlerden yardım almak son derece önemlidir. 

Alfa Lipoik Asit

Cildin yenilenme ve gençleşmesinde etkili olan alfa lipoik asit çok güçlü bir antioksidandır. Hücresel aktivitelerin hızlanmasında etkili olan bu antioksidan cildi yeniler, kırışıklıkları önler ve yaşlanma belirtilerini en aza indirir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, güzellik sırları, antioksidanlar, güzel cilt için vitamin desteği, vitamin, takviye edici ürünler, besin takviyeleri, takviye gıdalar
Eylül 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR