Cildinizi Güneşten Korumanın Yararları

Cildinizi Güneşten Korumanın Yararları

Özellikle yaz aylarında etkisini daha fazla hissettiğimiz güneşin sağlığımız için pek çok faydası vardır. Kemik ve cilt sağlığı açısından oldukça önemli olan D vitaminin en önemli kaynağı güneştir. Ancak güneş ışınlarına doğrudan ve uzun süre etkisinde kalmak pek çok cilt problemini ortaya çıkarır. Bu nedenle güneşe karşı korunmak cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Güneş kremlerini yalnızca güneşlenirken ve denize girerken kullanırız. Oysa cildimiz tüm yıl boyunca güneşin etkilerine maruz kalır ve güneşten korunmaya ihtiyaç duyar. Özellikle kış aylarında güneşe maruz kalmadığımızı düşünsek de durum öyle değildir. Hava nasıl olursa olsun güneş kremi kullanarak güneşin zararlı ışınlarından korunmamız gerekir. Özellikle açık tenli kişilerde güneşin doğrudan temas etmesi ciltte kızarıklık ve cilt problemleri görünmesine neden olur.

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için özellikle gün ortasında çıkıyorsanız mutlaka tam korumalı güneş ürünleri tercih etmeli ve cildinizi güneşe çıkmadan önce hazırlamalısınız. Özellikle öğle saatlerinde güneş ışınları dik açıyla dünyaya ulaştığından cildinize direkt temas edebilir. Uzun süre bu ışınlara maruz kalmak cildinizde istenmeyen problemlere neden olabilir.

Yaz Aylarında Güneş Kremi Kullanımı

Özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalırız. Yazın güneşin altında daha fazla vakit geçirdiğimizi düşünürsek tam korumalı güneş kremi kullanarak dışarı çıkmak gerekir. Denize girmek ve güneşlenmek için de tam korumalı güneş ürünleri kullanmak cilt sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Özellikle suya dayanıklı formüle sahip güneş koruyucu ürünler kullanmalısınız.

Bioderma Photoderm Max Spf 50 süt dokuya sahip güneş koruyucu ürünüdür. Güneşe karşı etkin koruma sağlar. Zararlı UV ışınlarına karşı cildin korunmasını sağlar. Cildin erken yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcıdır. İçerdiği aktif antioksidan bileşenler sayesinde güneş nedeniyle oluşabilecek cilt problemlerini azaltmaya çalışır. Cilt tarafından kolayca emilir. Emilimin ardından yağlı bir tabaka ve beyaz izler bırakmaz. Tüm cilt tipleri için uygundur.

Güneşin altında uzun süre kaldığınızda veya güneşlenirken güneş kreminizi belirli aralıklarla yenilemeyi unutmamalısınız. Güneş koruyucunuzu 2 saatte bir yenileyebilir, böylece cildinize tam koruma sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, özellikle güneşin en sıcak olduğu saatlerde güneş ışınlarına maruz kalmamaya dikkat etmelisiniz. Eğer dışarı çıkmanız gerekiyorsa mutlaka şapka ve gözlük kullanmalısınız. Açık renkli giysiler kullanmalısınız. Koyu renk giysiler güneşi çekecektir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: güneş kremi, güneş kremi ürünleri, bioderma güneş kremi, güneş kremi nasıl kullanılır
Nisan 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR