Cildin Nem Kaybını Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Cildin Nem Kaybını Önlemek İçin Neler Yapılmalı

Cildimiz çevresel etkenler ve cildin genel yapısından dolayı nem kaybına uğrayabiliyor. Nem kaybının yaşanması halinde ise cilt sağlıksız bir görüntüye sahip oluyor. Eğer çabuk kuruyan bir cilde sahipseniz o zaman sizin için hazırlamış olduğumuz bu önerilere mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Cilt nem kaybı yaşadığında canlılığını kaybeder. Yeterli nem sağlanmazsa zamanla elastikiyet yapı kaybolur ve ciltte ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bunun için cildin nem dengesinin korunabilmesi önemlidir.

Çevresel Faktörler  

Cildin nem kaybına uğramasında çevresel faktörlerin önemi büyüktür. Özellikle alışkanlıklarımız cildimizin nem kaybına uğramasına neden olur. Cildin en çok nem kaybına uğramasına neden olan durumlar ise şöyledir:

  • Mevsim değişimleri
  • Güneş ya da soğuk havaya direk maruz kalmış olmak,
  • Sıcak suyla uzun süreli temas,
  • Klorlu su,
  • Az su tüketimi,
  • Alkol ve sigara,
  • İlaç tedavisi,

Yaşlanma

Zaman geçiyor ve yıllar ilerledikçe cildin nem dengesinde bozulmalar meydana geliyor. Olgunlaşan cilt giderek nem kaybetmeye başlar ve cildin bariyerleri zayıflar. Elastikiyet özelliğinin kaybolması ise kırışıklıkların sıklığını artırır. Cilt düzenli olarak nemlendirildiğinde ise bu yapının korunabilmesi sağlanmış olur ve böylelikle yaşlılığın etkileri ötelenebilir.

Cildin Nem Kaybını Önlemek için Neler Yapılmalıdır?

Ciltteki nem kaybının önlenmesi için mutlaka yaşam tarzında köklü değişimler yapılması gerekir. Özellikle yoğun nem oranına sahip olan cilt bakım ürünleri bu konuda önemli bir tavsiyedir.

Bayer Bepanthol Cilt Bakım Kremi dış etkenler nedeniyle, cilt kuruluğuna bağlı pul pul dökülen, çatlayan ve gerginleşen cildi nemlendirerek korur. İçeriğindeki ProVitamin B5 sayesinde cildi nemlendirir ve cilt bariyerini dış etkenlere karşı korur. Yumuşak ve hafif dokusuyla hızlı emilir ve cilde serinlik hissi verirken yağlılık hissi bırakmaz.

Bol Su Tüketimi

Cildin nem dengesini artırmanın en etkili yollarından biride bol su tüketimidir. Sağlıklı bir insanın günlük en az 2,5 litre civarında su tüketmesi gerekir. Bol su içme alışkanlığının kazanılması önemlidir.

Cildinizin nem dengesini koruyacak ve yaşlanmayı geciktirecek cilt bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: nemlendirici, nem kaybını önlemek için kremler, cilt bakım kremi, cilt bakım kremleri, bepanthol, nemlendiriciler
Temmuz 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR