Cildi Güneşten Korumanın Yolları Nelerdir?

Cildi Güneşten Korumanın Yolları Nelerdir?

Cilt sağlığının korunması, cildin tazeliğinin sağlanması, kırışıklıkların önlenmesi için cildi güneşten korumak gerekir. Cildi güneşten korumanın çeşitli yolları vardır. Aşağıda bu yollardan bazıları belirtilmiştir. Ancak güneşin cilde zararlarını daha iyi bilmek bu önerilere uymayı da kolaylaştıracaktır.

Güneşin Cilde Zararları Neler?

Güneş, vücudun D vitamini ihtiyacı açısından çok önemlidir. Ancak güneşe olması gerektiğinden daha fazla maruz kalmış olmak, yaşlanma, kırışıklıklar, lekelenme ve cilt yanıklarına neden olabilir. Güneşle birlikte ciltteki kolajen miktarında yaşanan azalma cildin yenilenmesini yavaşlatır ve bu sayede az önce bahsettiğimiz etkiler ortaya çıkmaya başlar.

Güneş Kremi Kullanılmalı

Cildinizde güneş yanıklarının oluşmaması için yazın ve kışın güneş kremi kullanmadan dışarı çıkmamak gerekir. Kullandığınız güneş kreminin en az 30 koruma faktörüne sahip olmasına dikkat etmeniz gerekir. Güneş kreminin içindeki SPF cildin güneşten korunmasını sağlar. Güneş kremlerinin koruyuculuk süresi en fazla 2 saattir. Bu nedenle 2 saatte bir güneş kremini yenilemenizde fayda vardır.

Güneş Kremi Doğru Kullanılmalıdır

Güneş kremleri hiçbir zaman başka kremlerle karıştırılarak kullanılmaması gerekir. Bu güneş kreminin etkisinin azalmasına neden olur. Fondöten sürmeniz gerekiyorsa önce güneş kremini kullanmalı daha sonrasında üzerine fondöten sürmelisiniz.

Cilt Tipinize Göre Güneş Koruyucu Seçin

Güneş koruyucularının içeriklerinin farklı olması doğru kullanım kadar seçimi de gerektirir. Örneğin; hassas bir cilde sahipseniz bu durumda cildin alt katmanlarına işlemeyen ve güneşten gelen ışınları sektiren koruyucular kullanmanız gerekir. Güneş kremleri elle sürüldüklerinden dolayı cilt üzerinde herhangi bir etki bırakmazlar. Janssen Cosmetics Sun Shield 75 ml Spf 50, güneşten gelen zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı cilde savunma sağlamaya yardımcı olur. Cildin nemlenmesini sağlayarak kırışıklıkların engellenmesini sağlar.

Gözlük ve Şapka Takın

Güneş kremlerinin koruyucu etkisi fazladır, ancak tek başına yeterli olmayabilir. Güneş kremini sürdükten sonra dışarı çıkarken mutlaka güneş gözlüğü ve şapka kullanmalısınız.

Açık Renkli Kıyafetler Giyin

Koyu renkler güneşi daha fazla üzerine çekerler. Açık renkler ise güneşi uzaklaştırır. Kıyafet seçiminde de buna dikkat edilmeli ve koyu renkli olanları giymemek gerekir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, cilt koruyucu, güneş koruyucu ürünler, güneş kremi, cildi güneşten korumanın yolları nelerdir, cilt tipine göre güneş koruyucu
Temmuz 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR