Cildi Gençleştiren Kolajen Nasıl Artırılır?

Cildi Gençleştiren Kolajen Nasıl Artırılır?

Kolajen, vücudun ürettiği bir protein türüdür. Kolajen genç ciltlerde daha fazla bulunur, bunun için çocuk ve gençlerin ciltleri daha pürüzsüz ve parlak görünür.  İnsan yaşadığı sürece kolajen üretimi de devam eder, ancak yaşlandıkça üretim azaldığından dolayı ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar görünmeye başlar. Dolayısıyla bu üretimi artırmakta kişinin kendi elindedir.

Sigaradan Uzak Durun

Sigara vücuttaki kolajen miktarını en çok azaltan maddedir. Yapılan araştırmalara göre sigara % 18-22 oranında kolajeni azaltıyor. Bu da sigara içen birinin cildinin daha soluk olmasına neden oluyor.

Fazla Güneşten Uzak Durun

Güneş her ne kadar vücut için D vitamini bakımından önemliyse fazlası da zararlıdır. Güneşe fazla maruz kalındığında kolajen üretimi azalmış olacağından ciltte lekelenmeler meydana gelecektir. Güneş kremi kullanmak ise bu etkiyi olabildiğince aza indirir.

Şekerden Uzak Durun

Şekerde kolajen üretimini yavaşlatan besinlerin başında geliyor. Özellikle işlenmiş şekerli gıdalar cildin daha erken kırışmasına neden olmaktadır. 

Uyku Düzenine Dikkat Edilmeli

Vücudun kolajen üretimini desteklemek ve bu sayede daha parlak ve canlı bir cilde sahip olmak için günde en az 7–8 saat uyku düzeninin korunması gerekir. Kolajenler biz uykudayken bile üretilmeye devam eder.

Yukarıda belirttiklerimizin dışında vücudun kolajen üretimini artıran besinlerin de tüketilmesi gerekir. Aşağıda kolajen üretimini sağlayan besinlerden bazıları belirtilmiştir. Ayrıca Dynavit Diamond Collagen Sıvı Takviye Edici Gıda 10 x 50 ml satın alınarak kolajen üretimi desteklenebilir.

Yaban Mersini

Yaban mersini kolajen liflerinin birbirine tutunmasını sağlar ve bu sayede vücudun kolajen üretimine yardımcı olur.

Koyu Yapraklı Sebzeler

Koyu yapraklı sebzeler C ve A vitamini yönünden zengindir. Bu da kolajen üretiminin artmasını sağlar. Ispanak, lahana ve pazı, gibi sebzeler kolajen üretimini artırır.

Sarımsak

Sarımsak vücuttaki hasarlı kolajenlerin onarılmasını sağlayarak, cildin desteklenmesine yardımcı olur. Sarımsak içerisinde bulunan taurin ve lipit asitleri kolajen üretimini artırır.

C Vitamini

C vitamini içeren besinler yalnızca cildi korumakla kalmaz aynı zamanda bağışıklık sisteminin de güçlenmesine neden olur.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kolajen, cildi gençleştiren kolajen nasıl arttırılır, cilt bakımı, bakım önerileri
Ocak 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR