Çil Nedir, Neden Oluşur?

Çil Nedir - Neden Oluşur

Çiller insanların genelde hoşlanmadığı bir durumdur. Özellikle çil yüzde ve göğüs bölgesinde sıksa bu durumda can sıkıcı bir hal alabilir. Çiller bizim toplumumuzda fazla görülmeyen fakat bazı ırklarda çok sık görülen bir cilt problemidir. 

Çiller Neden Olur?

İnsan cildi melanin denilen bir pigment üretir. Bu pigmentin görevi cilde rengin verilmesini sağlamaktır. Bu pigmentlerin birikmesi sonrasında çiller meydana gelir. Yani bir anlamda çil aslında vücudun kendisini doğal bir savunmaya almasının etkisidir. İnsan cildi güneşin zararlı etkilerinden korunmak için cildin üzerinde melanin biriktirir ve bu da bir süre sonra ciltte çillenmeye neden olur. Ancak çiller söz konusu olduğunda tek başına güneşin etkisinden de bahsedemeyiz.  Örneğin karaciğerinizde yanşan bir sorun, hormonlarda yaşanan sorun, metabolik sorunlar cildin çillenmesine neden olur.

Çillenme Kimlerde Daha Sık Görülür?

Çillenme genellikle açık tenli olan kişilerde olur. Sarışın ve kızıl saçlarda gözler de renklidir. Doğal olarak güneşin zararlı etkilerinden korunabilmek adına vücudun savunmasını güçlendirir.

Çillenmeden Korunmak İçin Ne Yapmalı?

Çiller, ciltte meydana gelen lekelerden çok farklı bir durumdur. Çillerden korunmak için ise yapılabilecek çok fazla şey yoktur. Örneğin en basit ve etkili olan yöntem cildinizin örtülmemesidir. Yaşlılık lekeleri çillenmeden çok daha önemlidir. Bu nedenle çillenme ile yaşlılığı birbirine karıştırmamak gerekir. Kişi güneşten ne kadar uzak durursa ciltteki melanin üretimi de o kadar fazla olur.

Çillenmelerin neden hormonlar değilse bu durumda yapılacak olan ilk şey hormonsal düzenin sağlanması.

Cildi nemlendiren, yumuşak ve pürüzsüz bir doku kazandıran Cosmed Ultra Sense - Color Correcting, cildi yatıştırır, ciltteki renk dengesini sağlar, güneş ışınlarına karşı korurken de ciltteki kızarıklık ve lekeleri kapatmanıza yardımcı olur.

Çiller Nasıl Yok Edilir?

Çillerin yok edilmesinde birden fazla renk ve seçenekler göz önünde bulunduruluyor. Kojik asit yöntemi ile birlikte 20 yıldan bu yana kadar uygulanıyor.

Kojik asit; bu yöntem 20 seneden bu yana uygulanmaktadır. Mantarlardan elde edilen ilaçlarla çiller giderilir, oldukça etkili bir yöntem olarak bilinmektedir.

Lazer Uygulaması: Cildinizde oluşabilecek olan zararların bu alanda iyi olan birisiyle de konuşulması gerekiyor.

Çillenmelere Karşı Bitkisel Çözümler

Çillenmelere karşın vücut doğrudan savunmaya geçer, yer ve zaman belirlemeden oluşan bu hareket bazı kişilere oldukça fazla avantaj sağlayacaktır.

Eski sütleri atmayarak cildinizde kullanabilirsiniz.

Cildinizle ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: çil, çiller, çiller neden oluşur, çil nedir, çillenme kimde görülür, çiller nasıl yok edilir, çillenmelere karşı çözümler, çillenmeden korunma
Ağustos 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR