Çatlaklar Neden Oluşur? Tamamen Yok Edilir mi?

çatlak, çatlak oluşumu, çatlak kremi, çatlağın çeşitleri

Çatlaklar, cildinizin gerilmesiyle birlikte ortaya çıkan sonuçtur. Cildiniz elastikiyet sınırlarını aştığında, dermis katmanında çatlaklar meydana gelir. Bu tabakanın gerilmesi yırtılmayla sonuçlanır ve cilt kendi kendini iyileştirmeye çalıştığında, iyileşmenin sonucunda geriye çatlaklar kalır.

Çatlaklar ağrıya neden olmaz, ancak çatlakların bulunduğu yer bazen kaşıntıya neden olabilir. Cildinize zarar vermekten kaçınmak için elinizden geldiğince çatlaklarınızı kaşımaya ve cildiniz için uygun nemlendirici kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Mustela Maternite Stretch Marks Çatlak Önleyici Krem 150 ml, doğal aktif içeriklerin yenilikçi bileşimi sayesinde çatlak oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Patentli Avokado Peptidleri sayesinde ciltteki gerginlik hissini azaltır, cilt elastikiyetini destekler ve cildin yumuşamasını ve rahatlamasını sağlar.

Çatlaklar birbirinden farklıdır ve bunun belirtileri yüzeysel olarak değişiklik şeklinde olur. Bazı çatlaklar kar taneleri gibi kalça ve karın bölgesinde oluşur.

Çatlaklar Kimlerde Olur?

Çatlaklar genellikle ergenlik veya hamilelik sırasındaki büyüme ile ilişkili bir durumdur, ancak hızlı kilo alma veya verme, kas kazanımı çatlakların oluşumuna katkıda bulunabilir. Kadın olmak ise çatlak oluşmasının en önemli nedenleri arasında yer alır.

Çatlağın Çeşitleri Ve Evreleri Nelerdir?

Cilt üzerinde meydana gelen çatlaklar iki türlüdür. Bunlardan birincisi yeni oluşmaya başladığında cilt tonuna göre daha kırmızı ve morumsu renkte olan çatlaklar.  İkincisi ise çatlakların oluşumundan sonra geçireceği değişimlerdir. Ciltte meydana gelen çatlakların tedavisi evresine göre ve çatlakların yoğunluğuna göre değişiklik gösterir. Bunun için tedavi aşaması evreye göre değişiklik gösterir.

Çatlaklar Yok Edilebilir mi?

Çatlaklar genellikle zamanla kaybolur, ancak her zaman veya tamamen kaybolmayabilir. Eğer çatlaklar kendiliğinden kaybolmayacaksa, genellikle oluştuklarında renk olarak daha parlaktır ve ten renginize daha yakın daha ince bir gölgeye dönüşür.

Çatlaklar bir vücuda ve cilde sahip olmanın tamamen normal bir parçasıdır ve utanılacak bir şey değildir. Ancak siz çatlaklarınızdan rahatsız iseniz bu durumda alternatif seçeneklerinizi de deneyebilirsiniz.

Doğal tedaviler veya lazer tedavisi ve gibi tıbbi tedavileri içeren yöntemler vardır. Ancak söz konusu olan çatlaklar olduğunda hassas hareket etmek tedaviye başlamadan önce doktorunuzdan gerekli bilgileri almak mantıklı olacaktır.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: çatlak, çatlak oluşumu, çatlak kremi, çatlağın çeşitleri, çatlak önleyici krem
Ocak 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR