Çatlak Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Çatlak Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu

Kadınların korkulu rüyası olan çatlaklar, özellikle gebelik dönemi ve sonrasında ortaya çıkar ve kalıcı olma ihtimali bu korkunun tetiklenmesinde önemli bir etkendir. Çatlakların oluşumunda mevsim şartlarının etkisi çok büyüktür. Mesela kışın soğuk ve ayazda kalmış ellerde oluşan çatlaklar bunun en önemli örneğidir. Çatlakların yok edilebilmesi için birçok yöntem denenir. En fazla kullanılan ürünler arasında bulunan çatlak kremlerinin gerçekten işe yarayıp yaramadığı ise merak konusudur.

En Çok Kullanılan Çatlak Kremleri

Çatlak kremleri tercih edilirken, çok sayıda markanın hizmet verdiği de bilinir. Dermoailem sitemizde satışı yapılan çatlak ürünleri başarısını ortaya koyarken içerisinde bulunan maddelerin iyileştirici özelliğinin olması kullanım alanını da genişletmiştir. Örneğin Niplex Lânolin meme başı çatlak bakım kremi içeriğindeki Lanolin, E Vitamini ve zeytinyağı nedeniyle emziren annelerin sorunlarının çözümünde etkilidir. Ürünün günde 2 ya da 3 defa yeterli miktarda göğüs ucuna kullanılması tavsiye edilmiştir.

Cilt Çatlağının Gözlemlenmesi

Çatlak özelikle kadınlarda meydana gelen bir sağlık problemidir. Gebelik dönemi ile birlikte harekete geçen bu durum ergenlik döneminde de görülebilir. Sık kilo alıp vermeler çatlakların oluşumunda önemli bir nedenken, dengesiz ve kötü beslenme alışkanlığı, yaşlılık, hareketsiz yaşam da sayılabilecek diğer sebepler arasında gösterilebilir.  Çatlak tedavisinde uygulanan kremlerin yanı sıra lazer yöntemler de mevcuttur. Ancak lazer uygulamasının krem kullanılarak geçmeyecek olan hassas ciltler için uygun olduğu da bilinir.

Lazer İle Çatlak Tedavisinin Gerçekleştirilmesi

Lazerle çatlak tedavisine başlamadan önce cildin analiz edilmesi şarttır. Çünkü çatlağın yapısına uygun olan bir işlem yapılması ve bu sayede çatlak olan bölgedeki hücrelerin yenilenmesi sağlamak gerekir.

Çatlak Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Lazerle çatlak tedavisinde süre cilde göre değişiklik gösterir. Genellikle 3–5 seans aralığında çözüm söz konusu olacaktır.  Yapılan çatlak analizi neticesinde hangi lazer uygulamasının yapılması gerektiğine karar verdikten sonra uzman doktor süreç hakkında detaylı bilgilendirebilir. Çatlaklara henüz yeniyken müdahale etmek sürecin daha kontrollü olması ve çatlakların iyileştirilmesini sağlar. Çatlak kremlerinin kullanılması bu süreci çok daha basit ve zahmetsiz bir şekilde atabilmek için kullanılabilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çatlak kremi, çatlak kremleri, çatlak kremleri işe yarıyor mu, en çok kullanılan çatlak kremleri, çatlak tedavileri, lazer ile çatlak tedavisi
Nisan 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR