Çamaşır Yumuşatıcı Nasıl Kullanılır?

Çamaşır Yumuşatıcı Nasıl Kullanılır?

Mis gibi kokan, temiz bir çamaşırı dolabınızdan çıkarıp giydiğinizde yumuşatıcının etkisini hissedersiniz. Yumuşatıcılar çamaşırınızın güzel kokmasını sağlamakla kalmaz aynı zamanda çamaşırınızda biriken statik elektriği toplayarak ütü yapılmasını da kolaylaştırır. Bunun için çamaşır yıkarken yumuşatıcı kullanmaya özen göstermeniz gerekir.

Yumuşatıcı satın alırken talimatlarını üzerinde görebilirsiniz. Ancak bayanlar bunu sıklıkla yaptığı için bir yumuşatıcının nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiğiniz zaten bilir. Özellikle ürün miktarının azaltılması isteniyorsa bu durumda Ogansia Konsantre Yumuşatıcı 1000 ml tercih edilebilir. Ürün ayarlanabilir ölçeğe sahip olduğundan az kullanımla uzun süre çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz.

Çamaşırları ister makinenizde isterseniz elinizde yıkayın kıyafetlerinizin güzel kokmasını ve yumuşacık olmasını istiyorsanız mutlaka yumuşatıcı kullanmanız gerekir. Kullanacağınız miktarı bilmiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Ne Kadar Yumuşatıcı Kullanmalı?

Ne kadar çok çamaşır yıkarsanız yumuşatıcı miktarını da ona göre artırmanız gerekir. Az bir çamaşır yıkıyorsanız o zaman yumuşatıcının kapağının alt çizgisine kadar doldurabilirsiniz. 

Hangi Kumaşlarda Yumuşatıcı Kullanılmaz?

Çamaşır yumuşatıcı bazı kumaşlarda kullanmaya uygun değildir. Bu nedenle çamaşırlarınızı yıkarken hangilerini ayırmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Aşağıdaki kumaşlar size bu konuda yol gösterecektir.

Havlular: Banyo hepimizi rahatlatan bir zamandır. Mis kokan bir havluya sarılıp banyodan çıktığınızda kendiniz rahatlamış hissedersiniz. Ancak havlularda çamaşır yumuşatıcısı kullandığınızda emici özelliğini kaybetmelerine neden olursunuz.

Spor Kıyafetler: Spor kıyafetler adından da anlaşılacağı üzere spor yapmak için tasarlanmıştır. Bu ürünlerin en büyük özelliği terlediğinizde vücudunuzdaki teri emebilmesidir. Çabuk kuruma özelliğine sahip olan bu tür kumaşlarda yumuşatıcı kullanmak özelliklerinin kaybedilmesine neden olabilir.

Mikrofiber Kumaşlar: Toz ve kirlerin temizlenmesinde mikrofiber bezler oldukça kolaylık sağlar. Ancak yumuşatıcı kullandığınızda bu bezlerin etkisini azaltmış olursunuz.

Çamaşır Yumuşatıcısı Ne Zaman Konur?

Yumuşatıcılardan tam olarak etki görmek isteniyorsa makineye çamaşır durulama esnasında konulması gerekir. Eğer makinenizin ayrı bir haznesi varda bu durumda siz çamaşıra başladığınızda koyarsanız makine kendisi otomatik olarak durulama esnasında alacaktır. Makinenizin ayrı bir bölmesi bulunmuyorsa durulama esnasında kendiniz ekleyebilirsiniz.

Kıyafetlerinizin mis gibi kokmasını sağlayacak yumuşatıcı çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: çamaşır yumuşatıcı nasıl kullanılır, yumuşatıcı, çamaşır yumuşatıcısı, temizlik ürünleri
Aralık 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR