C Vitamini Takviyesi Nasıl Alınmalı?

C Vitamini Takviyesi Nasıl Alınmalı

C vitamini vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biridir. Aynı zamanda askorbik asit olarak da anılmakta olan C vitamini, insan vücudunun, kan damarları, kıkırdakları, kasları ve kemiklerde bulunan kolajen proteini oluşturmak için ihtiyaç duyduğu bir vitamin türü olarak tanımlanmaktadır.

C vitamini dokuların oluşturulmasının yanı sıra vücudunun çeşitli yaralanmalardan sonra iyileşme süreci için büyük bir öneme sahip olmaktadır. Askorbik asit, bir monosakkarit türü olmakta ve hemen bütün canlı dokularında bulunmaktadır.

C vitamini, serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı moleküllerin yanı sıra toksik kimyasallar ve sigara dumanı gibi kirleticilerden kaynaklanan hasara karşı vücudu koruyabilen birkaç antioksidandan biri de olmaktadır.

Vücutta oluşan kanser, kalp hastalığı ve artrit gibi sağlık sorunlarının gelişmesine katkıda bulunacağı için normal diyetle düzenli ve yeterli C vitamini alınması bu durumların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Fazla C vitamini normal şartlar altında vücuttan doğrudan atılmakta ve depolanmamaktadır. Bu nedenle normal şartlarda vücutta aşırı doz C vitamini birikmesi konusunda endişelenmeye gerek bulunmamaktadır.

Ancak her şart altında vücuda bir anda yüksek dozlarda C vitamini yüklenmesinden kaynaklanacak mide yanması, mide bulantısı, baş ağrısı, mide krampları ve diyare gibi olumsuz etkilerden kaçınmak için günde 2.000 miligramlık güvenli üst sınırı aşmamak önemli olmaktadır. Bu sınır aşmamak için ise Orzax Efervit Vitamin C gibi takviyelere başvurmak daha doğru olacaktır. Çünkü vücudunuza ne kadar c vitaminin gireceğini bu takviyeler ile ölçmek çok daha kolay olmaktadır.

Günlük C Vitamini İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

C vitamini en yaygın olarak narenciye ürünleri, çeşitli meyveler ve sebzelerde bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, kapsül halinde ve çiğnenebilir tabletler şeklinde, ağızdan alınan multivitaminler halinde de C vitamini almak mümkün olmaktadır.

Suda çözünen vitaminlerin vücut içinde sağlıklı seviyelerde bulunmasını sağlamak için bu tür vitaminlere diyetlerde de sürekli olarak yer verilmek gerekmektedir. C vitamini açısından zengin meyve ve sebzelerin uygun olanları iyice temizledikten sonra çiğ olarak yemek, kalanlarını da mümkün olduğu kadar az suyla pişirmek, suda çözünür vitaminlerin bir kısmının pişirme suyunda kaybolmasını engellemektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: vitamin c, c vitamini, c vitamin, multivitaminler
Nisan 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR