C Vitamini ile İlgili Merak Edilen 5 Soru

C Vitamini ile İlgili Merak Edilen 5 Soru

C vitamini insan sağlığı açısından etkili besindir. Her gün gerekli miktarda alınmaması halinde birtakım sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Bu yazımızda ise C vitamini ile ilgili merak edilen 5 soru hakkında size bilgi verelim istedik.

Soru 1: Günde Ne Kadar C Vitamini Almak Gerek?

En sok sorulan sorulardan birisi günde ne kadar alınması gerektiğidir.  Günlük alınacak olan C vitamini miktarı kişinin yaşına ve cinsiyetine göre değişiklik gösterir. Hamilelik ve hastalık gibi durumlarda ise ihtiyaç akılda tutulması gerekir. Günlük ihtiyacın karşılanması için en iyi çözüm dengeli beslenmektir.  Bir insan 0-6 aylık arasında günde 40 mg C vitaminine ihtiyaç duyarken 19 yaşın üzerine gelindiğinde bu oran 90 mg’a kadar çıkar. Emziren bir anne ise günde 120 mg C vitamini alması gerekir.

Soru 2: C Vitamini En Çok Hangi Besinlerde Bulunur?

Bazı besinler C vitamini açısından daha zengindir. Bunlardan bazıları ise şöyledir: kırmızıbiber, kivi, yeşilbiber, çilek, papaya, brokoli, maydanoz, ananas, Brüksel lahanası, greyfurt, bezelye, karnabahar, mango şeklinde sayılabilir.

Soru 3: C vitamini Nasıl Alınır?

C vitamini doğal yollarla alınabildiği gibi Takviye Edici Gıdalar ile de alınabilir. C vitamini açısından zengin olan çok sayıda meyve ve sebze vardır. Gün içerisinde bunları dengeli bir şekilde tükettiğinizde vücudunuzun ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yoğun gün yaşayan kişiler ve yeterli beslenmeye sahip olmayan kişiler ister istemez C vitamini alamazlar. Böyle bir durumda ise Venatura Lipozomal Vitamin C Takviye Edici Gıda 150 ml tercih edilebilir. 11 yaş ve üzeri bireyler güvenli bir şekilde kullanabilirler.

Soru 3: C Vitamini Demir Emilimini Nasıl Artırır?

C vitamini insan vücudunda demir emiliminde önemli bir rol oynar. Onikiparmak bağırsağının alkali pH’ında çözünür ve bu sayede demir emilimini kolaylaştırır. Gün içerisinde demir emilim miktarını artırmak için C vitamini alınması çok önemlidir.

Soru 4: Vitamin C Ağrılara İyi Gelir mi?

C vitaminin faydalarından birisi de doku onarımı yapmasıdır. Vücutta meydana gelen eklem ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.

Soru 5: C vitamini Eksikliği Olursa Ne Olur?

C vitaminin vücutta eksik olması halinde deride, kemiklerde ve vücudun bazı bölgelerinde ağrılar meydana gelmeye başlayacaktır.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: c vitamini, c vitamini ağrılara iyi gelir mi, venatura lipozomal c vitamini, günde ne kadar c vitamini alınmalı
Eylül 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR