C Vitamini İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

C Vitamini İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

C vitamini önemi en çok bilinen vitaminlerdendir. Özellikle kış ayları geldiğinde soğuk algınlığı ve grip salgınına karşı vücut direncini artırmak için C vitamini alımını artırmak çokça başvurulan bir yöntemdir.

C vitamini suda eridiği için takviye edilmesi gereken bir vitamindir. Bununla beraber, antioksidan özelliğe sahiptir. Bu sebeple, vücut direncini artırmanın yanında vücuttaki hücreleri de desteklemektedir. C vitamini birçok faydası olan ve yeterli oranda günlük olarak tüketmemiz gereken bir vitamindir. Eğer C vitamini faydaları ve C vitamini ihtiyacı nasıl karşılanır sorularının cevaplarını merak ediyorsanız, sizin için derlediğimiz bu yazımızı okuyabilirsiniz.

C Vitamininin Faydaları

Bu vitaminin bir başka özelliği de cildi güzelleştirmesi ve cilt sağlığını desteklemesidir. Tüm bunlara ek olarak C vitamini kan basıncını düşürür, demir emilimini artırır, yaraların iyileşmesini destekler ve vücutta enflamasyonun azalmasını sağlar.

C vitamini yukarıda belirtilen faydalarının yanında vücudun genel anlamda daha iyi bir noktaya gelmesini sağlar. Örneğin, katarakt gibi göz rahatsızlıkların riskini azaltır. C vitamini aynı zamanda alerjileri hafifletirken şehir yaşamının getirdiği kimyasal ve fiziksel etmenler ile yükselen strese karşı baş etmemize yardımcı olur.

C Vitamini İhtiyacı Nasıl Karşılanır?

C vitamini suda çözünen bir vitamindir. Bu sebeple, günlük olarak sıvılarla vücuttan atılan bu vitaminin vücutta depolanması mümkün değildir. Günlük olarak doktorunuzun tavsiye ettiği miktarda C vitamini almanız sağlığınız açısından özellikle yukarıda belirtilen faydalar için önemlidir. Bununla beraber, özellikle kış aylarında vücut direncinin artması için gerekli C vitaminini vücudumuza almamız gerekir.

C vitamini yaygın olarak bilindiği üzere turunçgillerde mevcuttur. Turunçgillere ek olarak tatlı patates, kavun, brokoli, biber, kivi, ıspanak, çilek, asma yaprağı, kuşkonmaz ve domates gibi meyve ve sebzelerde de bolca mevcuttur.

Fakat bazen besinlerle ihtiyacımız olan vitaminleri almamız mümkün olmayabilir. Bu noktada, takviye gıdalarla ihtiyacımız olan vitamin desteğini vücudumuza sağlayabiliriz. Zade Vital C Vitamini Efervesan 20 Tablet ile sağlıklı bir kış geçirmek için vücudunuza C vitamini desteği sağlayabilir ve zinde kalabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: c vitamin takviyesi, c vitamini ihtiyacı nasıl karşılanır, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR