Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Burun tıkanıklığı, pek çok farklı etkene bağlı olarak gelişen tıbbi bir rahatsızlıktır. Solunum sisteminin en önemli organlarından biri olan burun bazı etkenlere bağlı olarak görevini yerine getiremez. Bu durumda burun tıkanıklığı söz konusu olabilir. Burun tıkanıklığı nefes alma problemi yaşamanıza sebep olan bir rahatsızlıktır.

Burun tıkanıklığı koku alma fonksiyonlarının zayıflaması ve nefes alma verme mekanizmasının sekteye uğraması gibi pek çok olumsuzluğa sebep olmaktadır. Genellikle basit olarak karşımıza çıkan burun tıkanıklığı, tedavi edilmediği takdirde büyük problemlere yol açmaktadır. Mevsim geçişleri, gribal enfeksiyonlar burun tıkanıklığının en önemli noktalarından biridir.

Kulak, Burun ve Boğaz Doktoruna Gözükün

Burun sağlığı oldukça önemlidir. Bu nedenle yoğun burun tıkanıklığı konusunda uzman olan doktora görünmeniz gerekir. Bizlerin çok önemsemediği ufak tefek burun tıkanıklıkları bile bazı zamanlarda başka bir büyük sorunun göstergesi olabilir. Bu nedenle ilk olarak bu alanda uzman olan bir doktor ile görüşmeniz önerilir.

Burun Spreyi Kullanın

Uzman bir doktora giderseniz size uygun bir burun spreyi önerecektir. Ancak Abfen Farma Sinus Rinse Kit Pediatric Hipertonic gibi burun sağlığınızı koruyacak nazal kullanım ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra evde de kendi burun spreyinizi yapabilirsiniz. Üstelik yaptığınız bu burun spreyini kullanarak da burun tıkanıklığı sorununuzu çözebilirsiniz. Fakat, önceliğinizin doktora gidip doktorun önerdiği ilaçları kullanmak olduğunu unutmamanız gerekir.

Buhara Tutun

Eğer burnunuz çok tıkalıysa ve nefes almakta zorlanıyorsanız evde deneyebileceğiniz bir diğer yöntemde burnunuzu belirli bir süre buhara tutmaktır. Buhar, burnunuzda biriken ve nefes almanızı zorlaştıran mukoza tabakasının yumuşamasını sağlayacaktır. Böylelikle de yumuşayan mukoza tabakası burnunuzdan akarak dışarı çıkacaktır. Böylelikle de nefes almanız kolaylaşacak ve kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Vitaminlerinizi Aksatmayın

Günlük ihtiyacınız olan vitaminleri takviye edici gıdalar aracılığıyla alarak da burun tıkanıklığı gibi sorunların önüne geçmeniz mümkün olacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: burun tıkanıklığı, okyanus suyu, burun damlası, burun spreyi, deniz suyu spreyi, okyanus suyu spreyi, sağlıklı yaşam
Kasım 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR