Burun Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

Burun Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız

Burun sağlığı bir insan için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olmaktadır. Bunun temel sebebi olarak ise burnun insanın beş duyu organından biri olması gösterilebilmektedir. Çünkü, insanın beş duyusundan biri olan burun sayesinde insanlar en temel ihtiyaçları olan nefes alma ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Bu nedenle de burun sağlığının korunması özellikle bir insan için çok önemli bir durum olmaktadır. Aksi takdirde, birey en temel ihtiyaçlarından biri olan nefes alma ihtiyacını tam olarak karşılayamamakta ve ağzından aldığı nefeslerin ise hiçbir filtrasyondan geçmemiş olması nedeniyle havadaki mikroplara daha açık hale gelebilmektedir. Bu nedenle de burun sağlığı ile ilgili kısa birkaç bilgi derledik.

Burun Temiz Tutulmalıdır

Nefes almak için burnun temiz olması önemli olmaktadır. Çünkü tıkanık bir burun ile nefes almak çok kolay bir işlem değildir ve kişiyi zorlayabilmektedir.

Burun Kılları Kopartılmamalıdır

Burun kılları birey nefes alırken havadaki mikropları filtreleme özelliğine sahip olmaktadır ve bu nedenle de burun kıllarının koparılması doğru değildir.

Burun Karıştırılmamalıdır

Bazen bir alışkanlık bazen ise burnu temizlemek için yapılan burun karıştırma işleminin yapılmaması gerekmektedir. Eğer kişi burnunu açmak istiyorsa OtriNatura gibi bilinen markaların burun spreylerini kullanması daha doğru bir hareket olmaktadır.

Burun Kanamalarında Burun Kemikleri Sıkılmalıdır

Burun kanaması yaşayan bireylerin burun sağlıklarını koruyabilmeleri için burun kemiklerini sıkmaları veya kan akışının yavaşlaması için burunlarının üzerine buz koymaları daha mantıklı bir hareket olmaktadır.

Nezle ve Gribe Karşı C Vitamini İçeren Besinler Alınmalıdır

Nezle ve grip gibi hastalıklar burun sağlığını olumsuz etkilemekte ve özellikle burun aktığı zaman sık sık peçete kullanılmasından kaynaklı olarak da burun tahriş olabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise nezle ve gribe karşı etkili olan C vitaminleri kullanmak çok daha doğru olmaktadır.

Burun Tıkanmışsa Temizlenmelidir

Burun sağlığı için bir diğer önemli nokta ise tıkalı burnu temizlemek olmaktadır. Eğer burnunuz tıkalı ise burun sağlığı ürünleri kullanmak ve tıkalı burnunuzun bu sayede açılmasını sağlamanız tavsiye edilmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: burun spreyi, otrivine burun spreyi, burun spreyi nasıl kullanılır, burun tıkanıklığı
Mart 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR