Boyun ve Şakaklardaki Ağrı Nasıl Geçer?

Boyun ve Şakaklardaki Ağrı Nasıl Geçer?

Boyun ve şakak ağrıları özellikle sürekli masa başında çalışan ve bilgisayar üzerinden işlerini halletmek durumunda olan kişilerin sıklıkla başına gelen bir olaydır. Çünkü, hareketsiz yaşam ve bilgisayara bakarken bükülen boyun ağrıya neden olabilir. Ancak, boyun ve şakak ağrılarının tek nedeni bu değildir ve masaj ürünleri kullanılarak çözümlenebilecek durumlardır.

Bu nedenle sizler için boyun ve şakak ağrısına neden olan durumları ve çözümlerini derledik.

Boyun ve Şakak Ağrıları Neden Olur?

Birçok bilim insanının yaptığı çalışmalara göre, gelişmiş ülkelerdeki insanların yaklaşık %60 ile %70'i oranında şakak ağrısı çekmektedir ve bu ağrılar düzenli tekrarlarla gerçekleşir. Üstelik bu ağrılara genellikle boyun ağrıları da eşlik ettiği için pek çok kişinin enerjisi ve keyfi kalmamaktadır.

Ancak uzmanların görüşleri dikkatli incelendiğinde sıklıkla şakak ve boyun ağrısı geçiren kişilerin, şakaklarında zonklama, alın ağrısı ya da basınç gibi durumlar hisseden kişilerin kulak burun ve boğaz uzmanı olan bir doktora gitmesi önerilir. Çünkü, şakak ağrılarının sıradan ağrılar olabilmesinin yanı sıra daha ciddi sorunların habercisi de olduğu ifade edilir. Bu nedenlerden en sık karşılaşılanlar ise besin kaynaklı şakak ağrısı, migren ve stres şeklinde sıralanır.

Besin Kaynaklı Şakak Ağrısı

Şakak ağrısının meydana gelmesi noktasında sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri de besin kaynaklı şakak ağrılarıdır. Örneğin; yetersiz beslenildiğinde ya da nitrat, sülfit gibi maddeler bakımından zengin olan ürünler sıklıkla tüketildiğinde şakak ve boyun ağrılarının meydana geldiği ifade edilebilir.

Migren

Şakak ve boyun ağrılarının bir diğer sebebi olarak ise migren gösterilebilir. Migren rahatsızlığına sahip olan kişilerin zaman zaman migren ağrıları tuttuğu için boyun ve şakak kısımlarında da bu ağrıların hissedildiği durumlarla karşılaşılır.

Stres

Şakak ve boyun ağrılarının en temel nedenlerinden bir diğeri ise hiç şüphesiz strestir. Eğer çok stresli bir işiniz varsa ya da karakter olarak stresli bir kişilikseniz sıklıkla şakak ve boyun ağrısı çekebilirsiniz. Çünkü, stres vücut sistemlerinizi olumsuz etkileyen bir öğedir.

Şakak ve Boyun Ağrıları Nasıl Geçer?

Şakak ve boyun ağrılarının tedavi edilmesi çok kolaydır. Örneğin, Nurse Harvey's Head Stick gibi ürünler sayesinde ağrıları hafifletebilmenizin yanı sıra doktora gittiğinizde verdiği yöntemleri uygulayarak da şakak ve boyun ağrılarınızdan kurtulmanız mümkündür.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: boyun ve şakaklardaki ağrı nasıl geçer, boyun ve şakak ağrıları neden olur, masaj ürünleri, sağlıklı yaşam
Kasım 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR