Boyalı Saç Rengini Korumanın Yolları Nelerdir?

Boyalı Saç Rengini Korumanın Yolları Nelerdir

Boyalı saçların ilk günkü halini koruması önemlidir. Bunun için boyalı olan saçlara doğru bakımı uygulamak gerekir. Özellikle sıcak yaz günlerinde boyalı saçların korunabilmesi ve parlaklığını kaybetmemesi gerekir. Peki, boyalı saçlar için yapılması gereken bakımlar nelerdir?

Aşağıda boyalı saçlara nasıl bakım yapılması gerektiği konusunda öneriler listelenmiştir. 

Saç Bakım Maskeleri

Saç maskeleri bakım konusunda oldukça önemli ürünlerdir. Ancak hangi bakım maskesinin sizin için uygun olacağını da araştırmanız gerekir. Satın almadan önce mutlaka kendi saçınıza en uygun olanı seçmek zorundasınız. Saç maskesini seçerken dikkat edilmesi gereken önemli husus saçların rengini korumasıdır. Saç bakım maskeleri saç tellerini güçlendirir ve rengin solmasını engeller.

Güneşe Karşı Korumak Gerekir

Boyalı saçların en büyük sıkıntısı güneşe doğrudan maruz kalmasıdır. Güneş boyalı saçların matlaşmasını sağlar. Dolayısıyla havaların ısınmasıyla birlikte cildiniz için nasıl güneş kremlerini dolabınızdan çıkarıyorsanız saçlarınız içinde koruyucu ürünleri satın almalısınız.

Çok Sıcak Suyla Yıkamayın

Sıcak su cildiniz için olduğu gibi saçlarınız içinde zarar vericidir. Bunun için saçlarınızı yıkarken çok sıcak su kullanmamanız gerekir.  Saçlarınızı Ogansia Boyalı Ve İşlem Görmüş Saçlar İçin Şampuan 285 ml ile yıkadığınızda boyasının korunmasını ve saçlarınızın parlaklığını kaybetmemesini sağlamış olursunuz.

Saçlarınız için uygun şampuanlar ararken kesinlikle bilmediğiniz ürünleri tercih etmemelisiniz. Kalitesi düşük ya da saçlarınıza uygun olmayan şampuanlar saçlarınızın zarar görmesine neden olacaktır.

Saç Bakım Yağları

Boyalı saçlar için kullanılması gereken ürünlerden bir tanesi de saç bakım yağlarıdır. Saçlarınız ister kuru olsun ister nemli saç bakım yağı kullanabilirsiniz. Bu yağlar durulama gerektirmediği için kullanımı rahat olacaktır.

Yüksek Isılara Karşı Dikkatli Olmalısınız

Saçlara yüksek ısı denildiğinde ilk akla gelen şey fön makineleridir. Fön makineleri her ne kadar saçların şekillendirilmesine yardımcı oluyor olsa da genel anlamda saçlar için zarar verir. Özellikle boyalı saçlara sahipseniz ve fön makinesi kullanıyorsanız bu durumda yüksek ısılara karşı saçınızı koruyacak olan ısı koruyucu bakım spreyini kullanabilirsiniz.

Saç bakım ürünlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.
Etiketler: boyalı saç bakımı, boyalı saç, saç bakımı, saç maskesi, saç bakım maskesi, şampuan
Ocak 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR