Boğaz Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Boğaz Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Boğaz ağrısı, boğaz bölgesindeki yanma, kuruluk, yutkunma gibi kendisini hissettirir. Boğazın içerisinde çizilme ve tahriş gibi tıbbi durumlar boğaz ağrısına neden olur.

Boğaz ağrısı birçok hastalığın belirtisi olurken özellikle soğuk algınlığı ve grip hastalığının en önemli belirtileri arasında yer alır. Boğaz ağrısı genelde çok ciddi bir sorunun habercisi olmasa da kişinin yaşam konforunu etkilediğinden dolayı rahatsız edici bir hastalıktır. Virüslerin neden olduğu bu durum genelde kendi kendisine geçer.

Bazı boğaz ağrıları bakterilerden kaynaklanır ve bu tip ağrılarda tedavi ancak antibiyotikle mümkündür. Boğaz ağrısı boğazın hangi bölgesini etkilediğine bağlı olarak farklı türlere ayrılmaktadır. Örneğin farenjit boğaz boşluğunun hemen arkasındaki gırtlağa doğru giden bölgeyi etkileyen bir durumdur. Larenjit ise ses kutusuyla gırtlakta ses kutusunu içinde barındıran larenks isimli yumuşak kıkırdaksı dokuda hissedilen ağrıya ve şişliğe verilen isimdir.

Boğaz Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Boğaz ağrısı herkese neden olabilecek bir durumdur bu nedenle herkes hayatının bir döneminde bu sorunla karşı karşıya kalabilir. Hem boğaz ağrısının hem de soğuk algının yaygın nedeni virüslerdir.  Boğaz ağrısına neden olabilecek hastalıklar ise şöyledir:

  • Soğuk algınlığı veya nezle,
  • Grip,
  • Öpücük hastalığı,
  • Kızamık,
  • Suçiçeği,

Bakteriyel hastalıklar boğaz ağrısına neden olur. Bunlar arasında en yaygın enfeksiyon nedeni “Streptococcus pyogenes” yani A grubu streptokoktur.

Boğaz ağrısı en çk çocuklar ve gençlerde meydana gelir. Özellikle üç ve onbeş yaş gurubu arasındaki çocuklar boğaz ağrısından daha fazla etkilenirler.

Boğaz ağrıları virüs ve bakteriden kaynaklandığı gibi farklı nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Örneğin evcil hayvan alerjisi olanlarda boğaz ağrısı ile karşı karşıya kalabilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen takviye edici gıdalar arasında yer alan Otacı Meyan Balı Pastil 16 Adet boğaz ağrısının geçirilmesinde etkilidir.

Havadaki kurulukta boğaz ağrısına neden olabilir. Bunun için bulunduğunuz ortamı havalandırmanız ve nemlendirilmesi faydalı olacaktır. Havadaki kuruluk boğazda çizilme ve tahrişe neden olur ve bu da ağrı için geçerli bir nedendir.

Takviye edici gıda ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: boğaz ağrısı neden olur, boğaz ağrısı nasıl geçer, takviye edici gıdalar, sağlıklı yaşam
Kasım 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR