Bittim Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Bittim Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Bıttım sabununun ham maddesi ve şifa veren tüm etkilerinin kaynağı bıttım yağıdır. Bıttım yağı hakkında bilinmeyenler ve nasıl elde edildiğine dair bilgilere bu makalemizde yer vermeye çalışacağız.

Bıttım Yağı Faydaları

Bıttım yağı, adından da anlaşılacağı üzere bıttım meyvesinden elde edilir. Bu meyve değirmenlerde veya havanlarda dövülerek elde edilir. Posasından ayrılan bu yağ elde edilirken hiçbir kimyasal madde kullanılmaz. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde birçok probleminde şifa kaynağı olarak kullanılabilir.

Cilt Sağlığına İyi Gelir

Bıttım yağının en büyük faydası cilt üzerinde olacaktır. Doğum sonrasında emziren annenin göğüslerinde meydana gelecek çatlamalar bıttım yağı ile yok edilebilir.

Ciltte meydana gelen yara ya da tahrişlerin giderilmesinde etkili olurken, sedef hastalığında ve egzamada tedavi edici bir özelliğe sahiptir.

Bıttım yağı günlük cilt bakımında da kullanılabilir. Nemlendirici özelliği sayesinde cildin daha parlak ve canlı kalmasını sağlar.

Özel olarak formüle edilen Eyüp Sabri Tuncer Doğal Bıttım Yağlı Sıvı Sabun 500 ml sülfat içermeyen içerme. Doğal Bıttım Yağı ile cildinizin canlanması ve beslenmesinde etkili gösterir. Cildinizin doğal dengesini koruyarak, benzersiz bir arınma sağlarken teninizi yumuşatır ve mükemmel bir bakım sağlar.

Saçlara İyi Gelir

Bıttım yağı cilde faydalı olduğu gibi saçlara da fayda sağlayacaktır. Saçları besleyerek dökülmenin durdurulmasını sağlar. Saçları köklerinden besleyerek kafa derisinde meydana gelen yaraların giderilmesine yardımcı olur. Saçlardaki faydalarından birisi de kepeklenmeye karşı etkili olmasıdır. Aralıklarla kullanıldığında kepek sorununu ortadan kaldıracaktır.

Sabunlar hem cilt temizliği hem de vücut temizliği için kullanılan ürünlerin başında gelir. Doğal ve saf olmaları kozmetikte kullanılan pek çok ürüne göre daha çok fayda sağlayabilir.

Bıttım Yağının Cilde Faydaları

  • E vitamini açısından oldukça zengindir, cilt ve saçlar için iyi gelir.
  • Ciltte meydana gelen çatlakların tedavisinde kullanılır.
  • Yara izlerinin giderilmesini sağlar.
  • Bazı cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir.

Bıttım Yağının Saçlara Faydaları

  • Saçların beyazlamasını engeller,
  • Saçların köklerini besler güçlendirir,
  • Saçı canlandırır,
  • Saçlardaki yaraları giderir,
  • Saçların uzamasını sağlar

Saç ve cilt bakım ürün çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: bittim yağı nedir, bittim yağı ne işe yarar, bittim yağının faydaları nelerdir, sabunlar
Aralık 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR