Biberondan Alıştırma Bardağına Nasıl Geçilir?

Biberondan Alıştırma Bardağına Nasıl Geçilir?

Bebekler ilk 6 ay anne sütü veya mama ile beslenir. Bu süreçte biberonla beslenmeye alışkanlık kazanan bebekler biberonla beslenmekten hoşlanır. Anne memesini andıran biberonlar bebeklerde uzun süre kullanıldığında çeşitli sağlık problemlerine sebep olabilmektedir. Bu nedenle biberondan alıştırma bardağına geçilmesi söz konusudur.

Uzun süre biberon kullanımı diş çürüklerine, damak yapısını bozulmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra ek gıdaya geçişte birçok problemle karşı karşıya kalabilen bebeklerin biberonu bırakması gerekir. Bebeklerin biberondan alıştırma bardağı kullanımına geçişi zor olmaktadır. Bebekler anne memesinde yaşadığı hassasiyeti biberonla da yaşamaktadır.

Biberon kullanımı belirli bir dönemden sonra bebeğin ağız yapısına zarar verebilmektedir. Bu nedenle biberon kullanımını bırakıp alıştırma bardağı kullanmaya başlamak son derece önemlidir. Bebeklerin doğru zamanda biberonu bırakmaları ve alıştırma bardağı kullanmaya başlamaları gerekir. Kullanılacak olan alıştırma bardağı bebeklerin biberona geçiş sürecini kolaylaştıracaktır.

Alıştırma Bardağı Nedir?

Anneler genellikle alıştırma bardağına geçişte sıkıntı yaşayabilir. Anneler genellikle alıştırma bardağına geçişin ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili sorunlar söz konusu olabilir. Genellikle 9 ile 18 aylık dönemlerde olan bebeklerde biberon kullanımının azaltılması ve alıştırma bardaklarına yönelmesi gerekir. Bu dönemde çoğu bebek ellerine verilen objeleri ağızlarına götürme eğilimindedir. Bebeğin gelişim sürecini gözlemleyerek hazır olduğunu düşündüğünüz anda alıştırma bardaklarını denemeye başlayabilirsiniz.

Alıştırma Bardağına Geçiş İçin Tavsiyeler

Bu Süreçte Bebeği Destekleyin

Bebekler anne memesinden sonra ilişki kurdukları biberonları kolaylıkla bırakmak istemeyebilir. Biberondan kolay bir şekilde ulaşabildiği sıvıları alıştırma bardağından içmek zor gelecektir. Bebeğin alıştırma bardağına alışması için gereken desteği vermek gerekir. Bu sayede alıştırma bardağına geçiş süreci hızlanacaktır. Alıştırma bardağını kullanmaya başladığında onaylayacak davranışlar göstererek bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.

Doğru Zamanda Alıştırmaya Başlayın

Alıştırma bardağı için en doğru zamanı seçmek son derece önemlidir. Bebeğinizi gözlemleyerek bu geçişe hazır olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

Sabırlı Olun

Alıştırma bardağına geçiş sürecinde sabırlı olmak dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır. Bebeğin birkaç gün içerisinde biberonu bırakıp alıştırma bardağına geçişini beklememek gerekir. Bebeğin alıştırma bardağı ile ilişki kurmasına izin vermek ve aşama aşama ilerlemek en doğrusudur. 

Uygun Alıştırma Bardağı Tercih Edin

Bebeğinizin ilgisini çekebilecek alıştırma bardağı sürecin hızlanmasına yardımcı olacaktır. Canlı renklerden oluşan bir bardak seçmek bebeğin bardak ile ilişki kurmasını sağlayacaktır. Bebedor Yumuşak Uçlu Kulplu Damla Akıtmaz Alıştırma Bardağı biberondan bardağa geçişe yardımcı olur. Kulpları sayesinde kolaylıkla tutulan bardak, damlamayı önlemek için özel olarak tasarlanmıştır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: biberon, alıştırma bardağı, bebek alıştırma bardağı, alıştırma bardağına geçiş tavsiyeleri, bebek ürünleri
Kasım 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR