Biberon Ve Özellikleri

Biberon Ve Özellikleri

 

Biberon kullanımı, doğumdan sonraki dönemde bebek sağlığı için oldukça ciddi önem taşıyan bir konu. Özellikle ilk 6 ay mutlaka olması gereken anne sütüne destek olabilen biberon, ilk 6 ayın ardından bebeğin beslenmesindeki en önemli araç haline geliyor.

Bebeğin anne sütünü verimli alması için uygun zamanda kullanımına başlanması gereken biberonun, uzmanlara göre 1 yaşından sonra yavaş yavaş bebek ile bağının kopartılması gerekiyor. Bebeğin 2 yaşından sonra biberonla ilişiğinin kalmaması gerektiğini söyleyen uzmanlara göre bebeğin sağlığı için bu kurala dikkat edilmeli.

Biberonun Doğru Kullanılmaması Bebeğin Sağlığı İçin Tehdit Oluşturabiliyor

Bebeğin güven duygusuyla özdeşleştirdiği biberon, uygun biçimde ve doğru zaman aralığında kullanılırsa fayda sağlayabileceği gibi eğer gereken zamanda bırakılmaz ve doğru kullanılmazsa bebeğin ağız ve diş sağlığı için sorun olabileceği gibi başka sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilecek ciddi riskler de barındırabiliyor. Çünkü gereğinden uzun sürecek biberon kullanımı, dişlerde şekil-yapı bozukluğu ve çürük gibi yapısal sorunlara sebep olabiliyor. Yine biberonun beslenme biçimi olarak benimsenmesi ilerleyen yaşlarda etkisi hissedilebilecek beslenme yetersizliği, demir eksikliği ve halk arasında kansızlık olarak bilinen anemiye meydan verebiliyor.

Doğru Kullanım

Satın alınan biberon, bebeği beslemek için kullanılmadan önce kaynayan suda en az 5 dakika bekletilmeli. Kullanılan biberon her defasında mutlaka sıcak deterjanlı su ile temizlenmeli. Bu temizlik için biberon fırçası da kullanılmalı ve ardından yapılması gereken durulama da bol sıcak suda gerçekleştirilmeli.

Biberon Hangi Özelliklere Göre Tercih Edilmeli?

Biberonun kullanım biçimi kadar önemli olan bir başka konu biçimsel özellikleridir. Anne babalar için çok önemli olan biberonun, kullanımında ve tercihinde dikkat edilmesi gereken noktalar gözardı edilmemelidir. Bebeğin sağlığı için önem taşıyan bu önemli noktalar; biberonun boyutu, üretim malzemesi ve biçimidir.

Bebeğin Yaşına Göre Önerilen Biberon Boyutları

Uzmanlara göre biberon satın alınırken dikkat edilecek noktalardan biri boyut oluyor. Biberonun uygun boyutunun bebeğin yaşına göre değişiklik gösterdiğini belirten uzmanlar, yeni doğanlar bebeklerin ilk üç aylık kullanımı için 90/120 ml’lik boyuta sahip biberonları öneriyor.  Bebek, 3-6 aylık dönemdeyse kullanılacak biberonun boyutu 240/260 ml’lik olmalı. Doktor tavsiyesiyle tercih edilebilecek diğer bir biberon boyutu ise 320/340 ml’e sahip biberonlar.

Biberonun Üretildiği Malzemeye Göre Farklı Yönleri

Üretim malzemesine göre en çok önerilen biberonlar camdan yapılan ürünler oluyor. Kırılma riski olması bu ürünün dezavantajı olurken kolay yıkanabilmesi ve steril olması önerilmesinin temel nedeni. 

Üretim malzemesine göre farklılık gösteren bir başka biberon türü ise plastikten üretilen biberonlar. Plastik biberon, cam biberonlar gibi kırılma riski yüksek ürünler değil.  Cam biberonlara göre hafif olan plastik biberonlar tercih edilirken dikkat edilecek nokta, bu ürünlerin Bisfernol A maddesine sahip olmaması. Çünkü bu madde, kanserden davranış bozukluklarına kadar oldukça ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle silikon türü biberonlar iyi bir seçenek olarak duruyor. ,

Biberon Hangi Biçime Sahip Olmalı?

Yuvarlak ağızlı biberonlar, temizlenmesi daha kolay olduğundan tercih sebebidir. Biçimsel özelliklere göre tercih edilebilecek bir başka biberon çeşidi ise köşeli biberonlardır. Bu türdeki biberonların başları 30 derecelik eğime sahip olduğundan içine mama doldurulması noktasında dezavantaj oluşturmakta ancak bebeğin beslenmesine yönelik bir risk taşımamaktadır.

 

Dermoailem’de Yer Alan Biberon Ürünleri

 

 

Wee Baby Natural PP Biberon 250 ml

Wee Baby Natural PP Biberon 250 ml

Wee Baby Natural PP Biberon, emzik yapısı ve sağlıklı malzemesiyle sütünü sağmak durumunda kalan annelerin en büyük yardımcısıdır. Bu ürün BPA içermeyen polipropilen malzemeden yapılmıştır ve emziği de anne memesine benzer şekilde dizayn edilmiştir. Böylece bebekler emme esnasında anne memesi emer gibi rahat olurlar. Kolay kavranan; geniş ağzıyla kolayca boşaltılıp doldurulan bir biberondur. Biberonun emziği silikon malzemeden yapılmıştır ve antikolik özellik sağlayan hava sistemine sahiptir. Bu sistemle bebek emme sırasında hava yutmaz ve böylece muhtemel bir kolik sancısından korunmuş olur. Wee Baby Natural PP Biberon’da 1 numara emzik vardır. Gerektiğinde 2 ve 3 numaralar da temin edilebilir.

Wee Baby Bebek Seti – Mavi

Wee Baby Bebek Seti - Mavi

 

Wee Baby markasının en iyi ürünlerini bir araya getiren bu pakette 1 no damaklı emzik, 125 ve 250 ml.lik iki biberon ve %100 pamuk mini bebe önlüğü bulunur. Bebekler için iyi bir hediyelik olan üründeki biberonlar, Wee Baby güvencesiyle, anne göğsüne benzeyen geniş emzik yapısına sahip, sağlıklı malzemeden yapılmış, antikolik özellikli ve polipropilenden üretilmiş ürünlerdir. Bir bebeğin tüm beslenme ekipmanını kapsayan bu set yeni anneleri çok sevindirecek bir hediye…

 

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: biberon, biberon özellikleri, biberon doğru kullanım, bebek yaşına göre biberon
Aralık 30, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR