Biberon Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Biberon Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir

Söz konusu bebekler olduğunda dikkatin sonu olmadığı gibi başarının da bir formülü yoktur. Bunun için bebeğinizin sağlığı konusunda olabildiğince hassas ve dikkatli olmanız gerekir. Bebeğiniz için verilecek kararların tamamı size aittir. Bu nedenle onun beslenmesinden uyku düzenine kadar her şeyin planlaması anne ve baba olarak size düşer.  

Bebeklerde ilk dönemlerde en çok sıkıntı çekilen durum beslenmedir. Özellikle bebek anneyi emmiyorsa bu durumda mama kullanılacağından dolayı, kaliteli mamalar ve sağlıklı biberonlar seçmek gerekir. Kalitesiz ürünler bebeğinizin sağlığına zarar verecektir.

Biberon seçiminde kullanılan malzemeden tutunda ağızlığa varıncaya kadar tüm detaylara hakim olmak zorundasınız. Çünkü bebeğinizin sağlığı size emanet.

Biberonlarda Şişe Malzemesi Ne Olmalı?

Biberonlarda kullanılan malzemeler birbirinden farklı olabilir. Cam, silikon ve plastik en çok tercih edilen biberon türleridir.

Plastik Biberonlar

Plastik biberonların tercih edilmesinin en önemli nedeni hafif olmasıdır. Kırılmama özellikleri ve fiyatının uygun olması plastik biberonların tercih edilmesine neden olur. Ancak bunların dışında bebeğin sağlığı için kullanılan plastik biberonun kesinlikle FDA, BPA içermeyen plastikten yapılmış olması gerekir.

Cam Biberonlar

Cam biberonlar ağır ve kırılma ihtimali yüksektir. Bunun için kırılma silikon kılıflar kullanılabilir. Plastik bir biberona göre daha sağlıklı olan cam biberonlar uzun süre değiştirilmeden kullanılabilir. Bu konuda anne göğsüne en yakın uca sahip olan Wee Baby Natural Isıya Dayanıklı Cam Biberon önerebiliriz. 0–6 ay arasındaki bebeklerin kullanımı için uygun olan biberon, bebeğin sağlığını riske atmaz.

Silikon Biberonlar

Silikon biberonlar hem hafif hem de kırılmaz. Ancak plastik ve cam biberonlara göre daha pahalıdır. Silikon biberonlar genellikle eczanede satılır. 

Biberon Boyutu ve Şekli

Biberonlar farklı boyut ve şekillerdedir. Seçimi etkileyen faktör ise bebeğinizin yaşıdır. Aşağıda aylarına göre bebekler için biberon boyutları belirtilmiştir.

  • Yeni doğan bebekler için 90–150 ml
  • 3 ile 6 ay arasındaki bebekler için 240–260 ml
  • 6 aydan fazla bebekler için 320–340 ml biberonlar tercih edilmelidir.

Anne ve bebek ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: biberon, biberon özellikleri, plastik biberonlar, cam biberonlar, silikon biberonlar, biberon boyutları, biberon şekilleri
Nisan 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR