Biberon Kullanmaya Ne Zaman Başlamalı?

Biberon Kullanmaya Ne Zaman Başlamalı?

İlk kez anne baba olan çiftlerin bebekleriyle ilgili merak ettiği konulardan birisi ne zaman biberon kullanmaları gerektiğidir. Bir bebeğin biberon kullanmasıyla ilgili doğru bir zaman yoktur, fakat bu konuda uzmanlar anne sütü içen bir bebeğe biberon verilmemesini tavsiye ediyor. Çünkü anne sütü alan bir bebeğin 6 ay boyunca herhangi bir ek gıdaya ihtiyacı yoktur. Fakat bebeğiniz anne sütü emmiyorsa bu durumda yapacağınız herhangi bir şey olmadığından dolayı 2–4 hafta bekleyerek başlamak mümkündür.

Bir bebek annesini emiyorsa bebeği böyle bir durumda biberonla fazlaca tanıştırmak yapay emzikle bebeğin tanıştırılması anlamına gelecek ve bebekte doğal olarak memeyi değil biberonu tercih edebilecektir.

Bebekler bazen tıbbi nedenlerden dolayı erken emzikle ve biberonla tanışmak zorunda kalabilir. Böyle bir durumda ise emzirme uzmanlarından destek almak işin en doğru çözümü olacaktır.

Biberon Nasıl Seçilmeli?

Her bebek doğuştan emme refleksine sahiptir, fakat bazı durumda annenin meme ucunu kabul etmeyebilir. Böyle bir durumda bebeğin anne sütünden mahrum olmaması için biberon ile beslenmesi gerekir. Bebek için biberon seçerken şu hususlara dikkat edilmelidir.

  • Bebekler için seçilebilecek birçok biberon modeli vardır. Standart şişeler ise geleneksel olarak tasarlanmış basit biberonlardır. Genelde tüm bebekler için uygundur.
  • Bazı biberonlarda meme ucunun havayla dolmasını engelleyecek olan açılı biberonlar vardır. Bu tip biberonlar çok gaz sorunu yaşayan bebekler için uygundur.
  • Kısa ve geniş ağızlık biberonlar anne memesine benzer. Bu biberonların üst bölümleri geniştir ve annesini emen bebekler için idealdir. Anne sütünün yanı sıra biberonla emzirilmesi gereken bebekler için Bambino Oval Kavramalı PP Biberon 150 ml Pembe önerilebilir. Oval gövdesi tutuş rahatlığı sağlayan biberon, polipropilen malzemeden üretilmiştir ve bebeğin sağlığına zarar vermez.
  • Gaz önleyici olan havalandırmalı biberonlar vardır. Bu tip biberonlar meme ucunda hava kabarcıklarının oluşmasını önlemek için tüp bulundurur.

Biberon üretiminde plastik, silikon ve cam şişeler kullanılır. Bu biberonların hepsinin kendilerine göre artı ve eksileri vardır. Bunun için biberon satın alınırken aile ve yaşam tarzı belirleyici faktördür.

Bebeğiniz için şampuan çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: biberon kullanmaya ne zaman başlanmalı, biberon nasıl seçilmeli, bebekler için doğru biberon önerisi, anne ve bebek
Kasım 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR