Beta Glukan Nedir? Faydaları Nelerdir?

Beta Glukan Nedir? Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemi hastalıklardan korunmak için kritik öneme sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Ancak her zaman yediğimiz besinler güçlü bağışıklık için yeterli gelmeyebilir. Bu durumda takviye edici gıdalar yardımıyla bağışıklığı güçlendirebiliriz.

Beta glukan birçok şeker molekülünden meydana gelen çözünebilen bir liftir. Tahıllı gıdalarda doğal olarak bulunan beta glukan bağışıklık sistemini destekler, kalp ve damar sağlığını korur. Kötü kolesterolün düşürülmesinde etkili olan beta glukan diyabet, yüksek tansiyon ve kanser üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Antioksidan özelliğe sahip olan beta glukan bakteri, mantar, yulaf, maya gibi bazı ürünlerde bulunan bir gıdadır. Beta glukan sağlık üzerinde pek çok faydasıyla öne çıkar. Yorgunluk, stres, mevsim geçişleri, nezle, grip, üst solunum yolları enfeksiyonları ve bazı alerjiler gibi pek çok hastalıkta destekleyici gıda olarak tercih edilmektedir.

Beta Glukanın Faydaları Nelerdir?

Bağışıklık Sistemini Destekler

Beta glukan bağışıklık sistemini destekleyen etkiye sahiptir. Beta glukan takviyesi ile vücudun virüs ve bakterilere karşı korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Beta glukan takviyesi ile bağışıklık sisteminizi güçlendirerek soğuk algınlığı, grip, yorgunluk, üst solunum yolları hastalıkları ve alerjiye karşı vücudunuzu koruyabilirsiniz.

Kalp Sağlığını Korur

Beta glukan kalp hastalığı riskinin azaltılmasına yardımcı olan takviye edici gıdadır. Kötü kolesterol olarak bilinen LDL’nın düşürülmesinde etkili olan beta glukan kalp sağlığını destekleyici özelliktedir.

Kanser Tedavisinde Olumlu Etki Sağlar

Beta glukan bağışıklık sistemini güçlendiren özelliğiyle hasarlı dokuların iyileşmesini hızlandıran beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır.

Kan Şekerini Korur

Beta glukan takviyesi kan şekeri değerinin korunmasına yardımcıdır. Beta glukan tip 2 diyabet riskinin azaltılmasında etkilidir. Tip 2 diyabete karşı koruma kalkanı sağlayan beta glukan kan basıncını kontrol altına alarak olası komplikasyonların önüne geçer.

Cilt Sağlığını Korur

Beta glukan cilde faydalı bir takviye edici gıdadır. Cilt üzerinde ince bir katman oluşturur. Altta kalan hassas cildin çevresel etkilere karşı korunmasında etkilidir. Antioksidan açısından zengin olan beta glukan cildin kısa sürede yenilenmesini ve nem kazanmasını sağlar. İnce çizgilerin oluşmasını önler.

Beta Glukan Günlük Alım Miktarı

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve beta glukan ihtiyacını karşılamak için takviye edici gıdalar kullanılabilir. Besinlere ek olarak takviye edici gıdalar aracılığıyla bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Beta glukan ile pek çok hastalığa karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Naturalnest Beta Glukan çinko, beta glukan ve C vitamininden formüle edilmiş bitkisel formda gıda takviyesidir. Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına ve enerji oluşum metabolizmasına katkı sağlar.

Dnz Sambucus Kara Mürver Ekstresi Beta Glukan Çinko Şurubu içeriğinde kara mürver ekstresi, beta glukan, C vitamini ve çinko bulunan ek takviyedir. 1-4 yaş arası çocuklarda günde 1 ölçek (5ml), 5-10 yaş arası çocuklarda günde 2 ölçek (10ml) yemeklerden önce tüketilmesi tavsiye edilir.
Etiketler: beta glukan, beta glukan nedir, beta glukan faydaları
Mayıs 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR