Bebeklerin Hijyeninde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeklerin Hijyeninde Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebekler özellikle doğdukları dönemin başlarında oldukça hassas bir cilde sahip olmaktadır. Bu nedenle bebeğin, bulunduğu çevrenin ve bebekle ilgilenenlerin temizlik ve hijyenine oldukça önem verilmesi ve kaliteli bebek ürünleri kullanması gerekmektedir. Bu yüzden sizler için birkaç önemli noktayı derledik.

Bebeklerde Hijyen

Bebeklerde hijyen çok önemlidir ve yalnızca bebeğin hijyenine dikkat etmek yeterli olmamaktadır. Bununla birlikte bebek ile alakadar olan kişilerin de hijyenine dikkat etmesi bebeğin sağlığı açısından önemlidir.

Bebeğin Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Bebek hijyeni, bebeğin sağlığı için kritik bir nokta olmaktadır. Bebeğin hijyenini sağlamanın birinci kuralı bebeğin bakımından sorumlu olanların, bebek ile temas kuracak kişilerin ve bebeğin ellerinin temizliğine dikkat edilmesidir.

Bebekler doğdukları andan itibaren ellerini sık sık ağızlarına götürmeye meyillidirler. Bu durum bebeğin sağlığı açısından sorun olabilir. Bu nedenle bebeğin elinin temiz olmasına dikkat etmek, eline çok fazla dokunup öpmemek elzemdir. Bebek ile ilgilenmeden önce elleri yıkamak bebeğin hijyenini sağlamak açısından atlanmaması gereken bir önlem olmaktadır. Puremed Vücut Temizleme Mendili gibi temizleme mendillerinin sıklıkla kullanılması önerilmektedir.

Dışardan gelindiğinde bebek ile temas etmeden önce kıyafetlerin değiştirilmesine ve el ve yüzün yıkanmış olmasına dikkat etmekte önemli olan bir başka konu olmaktadır. Bebeğin göbek bağı düşme sürecine kadar belirli aralıklarla nemli bir bezle vücudun temizlenmesi gerekir. Göbek bağı düştükten sonra da belirli aralıklarla bebeğin yıkanması hijyen açısından dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Bebeğin yıkanamadığı zamanlarda da Mustela Soothing Cleansing Water gibi temizleme sularıyla bebeğin cildinin silinmesi önemlidir.

Bebeğinin hijyenine dikkat edilmesiyle beraber bebeğin bulunduğu ortamın da hijyenik olması gerekir. Bebekli evde temizlik öncelik verilmesi gereken bir konusudur. Bebeğin bulunduğu ortamın belirli aralıklarla havalandırılması, temizlenmesi ve odanın sıcaklık ve neminin belirli bir düzeyde olması bebeğin sağlığı için kritik öneme sahiptir.

Bebeğin bulunduğu ortamın sıcaklığının 23-24 derece ve nem oranının da %40-%60 oranında olması ideal kabul edilir. Bu ortamı sağlamanın yanı sıra bebek ürünleri gibi ihtiyaçların her zaman bebeğe yakın olması önerilmektedir. Bu sayede bebeğin herhangi bir ihtiyacı oldukça kısa sürelerde giderilebilir.
Etiketler: bebek ürünleri, bebek hijyeni, mustela, mustela ürünleri, mustela rahatlatıcı su
Mayıs 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR