Bebeklerde Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Bebeklerde Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Yenidoğan bebekler ilk zamanlarında vücut hareketlerini kontrol edememekte ve yaptıkları bütün hareketleri refleksler ile bilinçsiz bir şekilde yapmaktadırlar. Bu nedenle de bebekler ilk zamanlarında ellerini yüzüne götürerek tırnakları ile yüzüne zarar verebilmektedir. Bunun önüne geçilmek için ilk 4 ile 5 hafta kadar aralıklarla eldiven kullanılması önerilmektedir. Ancak daha ileri ki haftalarda Chicco Happy Hands Tırnak Bakım Seti gibi tırnak bakım setlerinin kullanılarak tırnakların bakımlarının yapılıp kısaltılması tavsiye edilmektedir.

Bebeklerde tırnak bakımı çok önemli olmaktadır. Çünkü, bakımı yapılmayan ve kısaltılmayan tırnakların içerisinde zaman içerisinde mikroplar birikebilmektedir. Bundan dolayı da bebeğiniz ellerini ağzına götüren bir bebek ise enfeksiyon kapma olasılığı yükselmektedir. Bunun engellenebilmesi için tırnak bakımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bebeklerin İlk Tırnak Kesimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Tırnak kesimi için doğumdan sonraki ilk 1 ile 2 hafta arasında beklenmesinde herhangi bir sorun yoktur. Ancak, eğer bebeğinizin tırnakları çok uzun ise daha erken de kesilebilmektedir. Çünkü, bazı bebeklerin doğum anında tırnakları uzun olabilirken bazı bebeklerin tırnakları zaman içinde uzamaktadır. Bu nedenle de tırnak bakımı ve kesimi için kontrolün annede olması çok önemlidir. Böylelikle bebeğin hep yanında olan anne rahatlıkla bebeğini gözlemleyebilmektedir.

Tırnak bakımı işlemlerinin yapılabilmesi için genellikle bebeğin uyuduğu saatlerin takip edilmesi ve bebek uyurken tırnak bakımının yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak tırnak kesimleri yapılırken bebeğin uyanık olduğu zamanların tercih edilmesi daha doğru olmaktadır. Çünkü, bebek uyurken ani hareketler yapabilmektedir ve bu da tırnak kesim işlemini zorlaştırıcı bir etki oluşturabilmektedir.

Bunun yanı sıra bebeğin banyo sonrasında tırnaklarının kesilmesi de çok mantıklı olabilmektedir. Çünkü, bebeklerin tırnakları banyolarının ardından yumuşayacağı için kolayca kesilebilmektedir. Böylelikle hem ebeveyn için hem de çocuk için tırnak kesim süreci çok zorlu veya acılı olmayacaktır.

İlk kez bebeğinizin tırnağını keseceğiniz zaman yanınızda birinin bulunması çok daha iyi olacaktır. Bu kişi hem sizin endişenizi hafifletecektir hem de bebeğinizin ani hareketler yapmasını engelleyerek daha güvenli bir tırnak kesiminin gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

https://www.dermoailem.co

Etiketler: anne ve bebek, bebeklerde tırnak bakımı, bebek bakımı, bebeklerde tırnak bakımı nasıl olmalı
Eylül 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR