Bebeklerde Süt Dişleri Ne Zaman Çıkar? Nasıl Fırçalanır?

Bebeklerde Süt Dişleri Ne Zaman Çıkar? Nasıl Fırçalanır?

Bebeklerin süt dişleri çıkar çıkmaz fırçalamaya başlamak, onlara ömür boyu sağlıklı dişler kazandırmak için önemlidir. Sağlıklı bir bebek normal şartlarda 6 ile 12 ay arasında süt dişlerini çıkarmaya başlar. Bebeklerin ağzındaki dişler 3 yaşına gelinceye kadar 20 taneye ulaşır.

Süt dişleri bebeklerde çıkan ilk dişlerdir. Bebeklerin yiyecekleri çiğnemesine ve konuşabilmesine yardımcı olan bu dişlerin mutlaka içeriğinde sağlıklı bileşenlerin olduğu macunlarla fırçalanması gerekir.

Süt dişlerinde meydana gelen çürüklerin mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Ancak iş bu noktaya gelmeden önce ağız bakım alışkanlığının kazandırılmasında fayda vardır. Chicco İlk Süt Dişi Fırçası Mavi 6-36 Ay arasındaki çocukların dişlerini fırçalamasında yardımcı olacak kaliteli bir üründür.

Bebeklerde İlk Diş Ne Zaman Çıkar?

Bebeklerde ilk çıkan diş süt dişleridir. Süt dişleri çıkarken bebekte bazı belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Örneğin bebek sürekli olarak ağzına bir şeyler götürmeye, bunları ısırmaya, ateşlenmeye ve huysuzlanmaya başlar. Salyalarının akması ve dişlerin olduğu bölgelerdeki kızarıklıklar görsel belirti olarak da söylenebilir. Bebeklerin bu belirtilerle başa çıkmasını kolaylaştırmak için aşağıdakileri yapabilirsiniz.

  • Diş etlerini parmağınızla ovalayabilirsiniz.
  • Diş kaşıma halkası kullanabilirsiniz.
  • Diş etlerine nemli bir bez koyabilirsiniz.
  • Piyasada diş çıkarma sırasında kullanılabilecek jeller vardır. Bunlardan satın alabilirsiniz.

Süt Dişlerinin Fırçalanması

Bebek ve Çocuklar İçin Ağız Bakımı çok önemlidir ve bunun ilk aşaması da dişlerin fırçalanmasıdır. Çok küçük bebeklerin dişlerinin fırçalanmasına ihtiyacı yoktur. Yapılması gereken yalnızca diş etlerinin dilinmesi olabilir. Günde 2 kez bu işlem devam ettirildiği sürece sağlıklı bir ağza kavuşacaktır. Bebeğinizin süt dişlerinin tamamı çıktığında onlar için kaliteli bir diş fırçası alabilirsiniz. Bebekler için kullanılacak olan diş fırçalarının özelliği ise şöyle olmalıdır:

  • Yumuşak
  • Küçük başlı
  • Geniş saplı

3 yaşın altında olan çocukların florür içermeyen diş macunu kullanması gerekir. Florür içeren diş macunları bebeğin dişlerine ve genel vücut sağlığına zarar verme ihtimali vardır. Diş macunu bezelye büyüklüğünde olmalıdır. Diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmek içinde her gün mutlaka fırçalanması gerekir.

Ağız ve diş bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde süt dişi ne zaman çıkar, bebeklerde ilk diş ne zaman çıkar, bebeklerde ağız sağlığı, çocuk ağız sağlığı
Ocak 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR