Bebeklerde Katı Gıdalara Geçiş

Bebeklerde Katı Gıdalara Geçiş

Bebekler için devam sütü besleyici özelliğinin yanı sıra bebeklerinde sevdiği ürünler arasında yer almaktadır. Annelerin en çok merak ettiği konu ise bebeğine devam sütünün kaç yaşına kadar verilebileceğidir.

Uzmanlar bebeklerin 2 yaşına gelinceye kadar inek ya da keçi sütüne geçmesini önermezler, ancak alışkanlıkları doğru bir biçimde şekillendirildiğinde 2 yaşından sonra inek sütüne geçiş yapılabilir.

Devam Sütü Ne Zaman Kadar Verilmeli?

Bebeklerde devam sütünün kullanımı ideal olarak 6–18 ay dönemleridir. Bu sürenin sonunda artık bebeklerinde katı gıdalara geçiş yapması gerekir. Doğru beslenme bebeğin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğundan dolayı devam sütünün başlatılması ve bırakılması gereken zamanları iyi bilmek gerekir.

Bebeklerde İnek Sütüne Geçişi

Belirttiğimiz gibi bebeğiniz 2 yaşına geldiğinde artık devam sütü kesilerek inek ya da keçi sütüne geçişin yapılması gerekir. Bazı bebekler alışkanlıklarından ve bu sütlerin tadından dolayı bırakmakta zorlanabiliyorlar. Ancak burada bebeğinizin gelişiminin de göz önünde bulundurulması ve buna göre sağlıklı bir geçişin planlanması gerekir.

Devam sütünü bıraktırmamak kadar zorla devam ettirmenin de beslenme alışkanlığında olumsuz etkileri vardır. Bebekler hangi ürünü seçecekleri hususunda ailelerini taklit ederler, bunun içinde annelerin bilinçli olması ve bebeklerinin beslenme planlamasını ona göre yapması gerekir.

Humana 1 Bebek Sütü 800 gr Mypack, toz formatında üretilmiştir. Kaynamış ve ılıtılmış olan biberon içerisine bebeğinizin kilosu ve ayı göz önünde bulundurularak eklenmeli ve çalkalanarak bebeğin içmesi sağlanmalıdır. Bebeğiniz henüz katı gıdaya geçiş yapmadığından dolayı vücudunun ihtiyacı olan tüm besinleri bu mamadan karşılayacaktır.

Günümüzde üretilen mamalar büyük çoğunlukla bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayacak formüllere sahiptir. Ancak Humana ya da benzer bazı mamalarında bebekler için faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Katı Gıdalara Geçiş

Bebeklerin ek gıdalara geçişi önemlidir, ancak sabır ve biraz dikkat gerektirir. Katı gıdalara geçiş direk olarak yapılmadığı gibi doğrudan katı verilmesi de bebeğiniz için iyi olmayacaktır. Bu nedenle öncelikli olarak yoğurt gibi ya da püre gibi gıdaların verilmesi gerekir.

Mama çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde katı gıdalara geçiş, mamalar, bebek mamaları, bebeklerde beslenme, anne ve bebek
Aralık 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR