Bebeklerde Hangi Sabun ve Şampuanlar Kullanılmalı?

Bebeklerde Hangi Sabun ve Şampuanlar Kullanılmalı?

Bebeklere sabun ya da şampuan seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır. Çünkü bir bebeğin cildi çok narin ve hassas olmaktadır. Bu nedenle de şampuan seçimi yaparken ya da sabun tercihi yaparken dikkatli olunmalıdır.

Antibakteriyel Bir Sabun Kullanmayın

Bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için antibakteriyel olan sabunlardan uzak durulması gerekmektedir. Çünkü antibakteriyel sabunlar kimyasal ürünlerdir ve bebeklerin kullanımına uygun olmamaktadır.

Parfümsüz Olmalı

Parfümler, ftalat gibi gelişimsel bozukluğa ya da alerjiye sebep olan kimyasal maddeler içerebilmektedir. Bu nedenle bebeğiniz için parfümsüz cilt bakım ürünlerini tercih etmeniz önerilmektedir. Almayı planladığınız ürün organik ibaresi taşıyor olsa bile etiketini okumayı ihmal etmemeniz önerilmektedir. Bazı şampuan ve sabunlarda hoş koku veren doğal esansiyel yağlar kullanılabilmektedir. Ancak bebeğinizin alerjiye yatkınlığı bulunuyorsa bu koku kaynakları da bebeğinizin cildini tahriş edebilme ihtimaline sahiptirler.

Alkol İçermemeli

Yetişkinlerin kullandığı şampuanların genelinde saçların daha rahat taranması için alkol katkısı yapılabilmektedir. Fakat alkol, bebeğinizin cildinde tahrişe ve kuruluğa yol açabilmektedir. Bu sebeple bebek şampuanında alkol ve türevleri bulunmadığından emin olmanız daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda da çoğu sabunda alkol bulunabilmektedir. Bu nedenle Sebamed Baby Sabun Kompakt gibi doğal olan, alkol içermeyen beyaz sabunları kullanabilirsiniz.

pH 7 Değerine Sahip Olmalı

Bebeğinizin cildini zararlı bakterilere karşı koruyacak olan tabaka, doğumdan sonraki birkaç hafta içerisinde meydana gelmektedir. Bu nedenle de bebeğinizin ilk doğduğu zamanlarda koruyucu tabaka olmayacağı için bebeğinizin cildi daha çok tahrişe açık olacaktır.

Bu tahrişin önüne geçmek için ise Mustela Cold Krem İçeren Besleyici Sabun gibi yenidoğanlara uygun olan doğal sabunları tercih etmeniz önerilmektedir.

Paraben ve 1,4-Dioksan Bulunmamalı

Birçok bakım ürününde bulunan paraben, hormonal bozukluklara ve ciltte tahrişlere neden olabilmektedir. Aynı zamanda da 1,4-Dioksan ise göz yakmadığı ifade edilen bazı şampuanlarda kullanılan, sağlığa zararlı kimyasal madde olmaktadır. Bu madde de böbrek ve karaciğere zarar verebilmektedir. Bu sebeple etiketinde paraben ve 1,4-Dioksan’in varlığını ifade eden polietilen glikol, polioksietilen, sodyum lauret sülfat, setetet, olet, oksinol maddelerinin bulunduğu ifade edilen ürünleri kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Dermatolojik Ürünler Tercih Edin

Şampuanın daha fazla köpürmesini sağlayan CAPB (Kokamidoprapil Betain) gibi kimyasal maddeler bebeklerde çeşitli alerjilere neden olabilmektedir. Bu sebeple bebeğinizde alerji ihtimalinin olmasına karşın BioNike Triderm Baby and Kid Ultra Gentle Shampoo gibi dermatolojik olarak test edilmiş bir bebek şampuanı satın almanız önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebek şampuanı, bebekler için uygun şampuan nasıl olmalıdır, bebeklerde hangi sabun kullanılmalı, bebeklerde hangi şampuan kullanılmalı, bebekler için sabun, anne ve bebek, parfümsüz bebek şampuanı
Temmuz 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR