Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçer?

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçer?

Bebeklerde gaz sancılarının oluşması özellikle küçük bebeklerde çok sık karşılaşılan bir durumdur. Çünkü, küçük bebekler genel olarak kendi vücut işlevlerini tek başlarına yerine getirme konusunda yetersizdir. Bu nedenle de küçük bebekler gaz sancıları ile karşılaştıklarında ne yapacaklarını bilemezler sadece sancının onlara zarar verdiğini hissederler ve bundan dolayı da ağlarlar. Ancak, bebeklerdeki gaz sancısını gidermek çok kolaydır.

Yenidoğan ya da küçük olan bebekler eğer gaz sancısı çekiyorsa ebeveynlerinin bebek yağları gibi çeşitli ürünler ile bu sancıyı hafifletmeleri ya da çeşitli teknikler kullanılarak gaz sancısının giderilmesi mümkündür. Bu nedenle sizler için bebeklerde gaz sancısının nasıl giderilebileceği ile ilgili kısa bilgiler derledik.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Giderilir?

Bebeklerin gaz sancılarının giderilmesi için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden biri de bebeği genel olarak kundak yapmaktır. Kundak yapılan bebekler kendilerini anne karnında hissederler. Bu nedenle kundaklanan bebekler kendilerini daha rahat hissederler. Aynı zamanda kundaktaki bebeği hafifçe sallarsanız anne karnı hissini tetikleyeceğiniz için bebek için daha güvenli bir ortam hissi yaratabilirsiniz.

Bunun yanı sıra bebeğinizin beslenme sonrası ve aralarında da gazını çıkarmanızda emerken yuttuğu havanın dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin karnına Mustela Massage Oil gibi yağlar sürerek saat yönünde ovarak masaj yapmanız ve karnına ılık havlu koymanız da gaz çıkışını kolaylaştıracaktır.

Ayrıca, bebeğinizin bacaklarını dizden bükerek bisiklet sürer gibi yapmanız karnına baskı yapacağı için gaz çıkışını kolaylaştıracaktır. Biberon ya da emzik gibi ürünlerin doğru seçilmesi de gaz oluşumunu engelleyici bir etki yaratabilir. Ancak yine de ilk aşamalarda biberon, emzik kullanmamanız tavsiye edilir.

Bebeklerin anne sütüyle beslenmesi de gaz sancıları ile mücadele için oldukça etkilidir. Çünkü, anne sütü bebekte ciddi gaz sancılarının oluşmasına neden olmaz. Ancak hazır mamalar bu tarz sorunların oluşmasına neden olabilir. Son olarak ise doktorunuza danışarak bebeklerin gaz sancıları için üretilen gaz damlalarını da tercih ederek bebeğinizin gaz sancısı çekmesini azaltabilirsiniz.

Bebeklerde Gaz Sancısı Ne Zaman Geçer?

Gaz sancıları genel olarak doğumun ardından bir iki hafta içinde meydana gelebilecek sorunlardır. Fakat genellikle 3 veya 4. aylarda bu sorun kendiliğinden geçebilir. Bu nedenle gaz sancılarının ebeveynleri çok fazla korkutmaması gerekir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebeklerde gaz sancısı nasıl geçer, bebeklerde gaz sancısı nasıl giderilir, bebeklerde gaz sancısı ne zaman geçer, anne ve bebek, bebek yağları
Ekim 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR