Bebeklerde Emzirme Sıklığı Ne Olmalı?

Bebeklerde Emzirme Sıklığı Ne Olmalı?

İlk altı ay boyunca bebeklerin beslenmesinin temelini oluşturan anne sütü bebekler için çok önemlidir ve bebeğin doymak ve gerekli besin içeriklerinin tümü almak için sahip olduğu tek seçenektir. Bu sebeple, bebeklerinin doyduğundan emin olmak isteyen anneler sadece anne sütü ile beslenen bebeklerinin emzirme zamanlarına çok dikkat ederler. Annelerin aklında sıkça olan bir soru ise bebeklerde emzirme sıklığı ne olmalı sorusudur. Bu sebeple, bu yazımızda sizler için bebeklerin emzirme sıklığı hakkında bilgiler derledik.

Bebeklerinizi Ne Sıklıkta Emzirmelisiniz?

Bebeğinizi ne sıklıkta emzirmeniz gerektiği bebeğin kaç aylık olduğuna göre değişmektedir. Örneğin, yenidoğan bebeğinizin midesi çok küçük olacağı için emzirilme süresi de oldukça az olacaktır. Fakat bebeklerin vücudu anne sütünü kolayca sindirdiği için bebeklerin midesi hızlı dolsa da hızlı boşalacaktır. Eğer bebeğiniz prematüre yani beklenenden daha erken doğduysa emzirilme süresi daha da sık olacaktır. Bunun nedeni, erken doğan bebeklerin daha hızlı enerji kaybetmesidir.

Bebeğinizi besleme sıklığınızı bebeğinizin acıkma anına göre ayarlamalısınız. İlk aydan sonra güçlü bir şekilde emmeye başlayan bebeklerin emzirilme sıklığı 3 ayın sonunda uzamaya başlar. 6. aydan sonra ise ek gıdaların da yardımıyla bebeğinizi emzirme sıklığınız günde 4-5’e kadar düşebilir.

Bebeğinizin Süt Emmeye İhtiyaç Duyduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bebeğinizin süt emme isteği içgüdüsel bir dürtü olduğu için bebeğinizin acıktığını ve meme emmek istediğini hareketlerinden anlayabilirsiniz. Bebeğiniz kucağınıza aldığınızda kafasıyla meme arıyorsa ya da ağzını açıp dilini dışarı çıkarıyorsa bu durum bebeğinizin acıktığına ve anne sütüne ihtiyaç duyduğuna işarettir.

Bebeğinizi besledikçe anne sütünün artması durumu bilindik bir durumdur. Ancak bazı durumlarda annenin sütü hızlı acıkan ve çok enerji harcayan bebeğin ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar azalır. Bu gibi durumlarda Galactago Neo Anne Sütü Arttırıcı 100 ml Bitkisel Damla size yardımcı olacaktır. Bitkisel içeriği ile anne sütünü artırmaya yardımcı Galactago Neo Anne Sütü Artırıcı Damla’nın katkı sağlayıcı etkisi 24-48 saat içerisinde görülecek ve içeriğindeki C vitamini sayesinde de annelere C vitamini takviyesi olacaktır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bebeklerde emzirme sıklığı ne olmalı, bebekler ne sıklıkla emzirilir, yeni doğan bebek, bebek bakımı, anne sütü, biberon
Ekim 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR