Bebeklerde Emzik Kullanımıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Bebeklerde Emzik Kullanımıyla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Bebek sahibi her ebeveyn bebeklerin bazı zamanlarda huysuzlanabildiğini bilmektedir. Bu nedenle de bebekleri sakinleştirebilecek eşyalar ve cihazlar bebekli her evde sıklıkla kullanılmaktadır.

Bundan dolayı emzikler de bebekleri sakinleştirmek için pek çok ebeveyn tarafından kullanılmaktadır. Bununla birlikte, emziğin yararları ve zararları hakkında pek çok iddia ortaya atılmakta ve ebeveynlerin kafasının karışmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle sizler için kısaca bu kafa karışıklıklarını giderecek bilgiler derledik.

Emzirilen Yenidoğanların Emzik Kullanmaması

Bebeğin meme ucunu emzik ile karıştırması ihtimaline karşın emzik kullanımını bebeklerin 1. aylarından sonra Bambino Silikon Damaklı Emzik 0-6 Ay No:1 gibi bu yaş grubuna özel olarak tasarlanan ürünlerle yapılması önerilmektedir.  Bununla beraber Oregon Health & Science University‘de yapılan güncel bir çalışmaya göre, emzik kullanımının yasaklanmasının hastanedeki emzirilen bebeklerin sayısında bir düşüş yaşanmasına neden olduğu gözlemlenmiştir. Bu nedenle de emzik kullanımı üzerine yeni çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Emzikler Normal Kullanım Halinde İleriki Yaşlarda Diş Bozukluklarına Yol Açmaz

Emziklerin normal kullanımlarında yani 2 yaşına kadar olan sürede bebeklerin ağız yapısında herhangi bir bozukluk yaşanmamaktadır. Ancak daha sonraki yaşlarda bebeklerin ağız yapıları son derece esnek ve rahat değişebilir hale geldiği için emzik kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de Bambino Silikon Damaklı Emzik 6-18 Ay No:2 gibi emziklerin kullanılması ve bu emziklerin yaş grubuna dikkat edilmesi önerilmektedir.

Bebeğinizin Emziğini Sık Sık Yıkamanız Gerekmektedir

Bebeğinizin emziğinin kirli olabileceği pek çok ebeveynin aklına gelse de ne kadar kirli olabilecekleri genelde tahmin pek bilinmemektedir. Sık kullanılan bir emzik mikroskop altında incelendiğinde pek çok mikrop ve bakterinin yanı sıra, bakteriler de görülmüştür.

Bu nedenle de bebeğiniz için birden fazla emzik kullanmanız önerilmektedir. Özellikle de 18 ay ve sonrasında Bambino Silikon Damaklı Emzik 18+ Ay No:3 gibi emzikler kullanmak ve Bambino gibi kaliteli emzikler kullanmak önerilmektedir. Böylelikle bebeğinizin hem birkaç tane emziği olur hem de bu emzikleri temizlerken zorluk yaşamamış olursunuz. Bu nedenle de birkaç tane emzik kullanılması önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: emzik, bebekler için emzik kullanımı, bebeklerde emzik kullanımıyla ilgili bilmemiz gerekenler, yenidoğan bebekler için emzik, emzik kullanımı, anne ve bebek
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR